Guild Wars

Hvis du ønsker å ta en rask sniktitt på dette nyskapende onlinespillet kan du laste ned en demoklient som gir deg tilgang til å spille Guild Wars under E3-messen.

Guild Wars er under utvikling hos Arena.net, et utviklerselskap bestående av en rekke Blizzard-veteraner som har vært med å utvikle Warcraft, Diablo og Battle.net-systemet. Arena.net er en amerikansk utvikler, men eies av koreanske NCSoft, som ser ut til å bli en av de store spillerne innenfor nettspill. I tillegg til titler som Guild Wars, Lineage 2 og City of Heroes, jobber selskapet også med den legendariske Ultima-designeren Richard Garriot sitt neste onlinespill, som for øyeblikket har fått navnet Tabula Rasa.

Guild Wars er imidlertid litt spesielt i forhold til de andre spillene på NCSoft sin utgivelsesliste. Dette spillet tar de beste elementene fra dagens massive onlinespill og kombinerer dem med et nytt oppdragsbasert design som fjerner de kjedelige delene av denne typen spill.

I Guild Wars kan du møte andre eventyrere i byer eller kolonier, og sammen kan dere lage en gruppe og dra på oppdrag sammen. Deres gruppe vil alltid ha sin unike kopi av oppdragskartet, og vil dermed ha landskapet helt for dere selv - "camping", "kill stealing" og lange køer for å fullføre oppdrag er dermed ikke en faktor i dette spillet.

Innenfor disse oppdragskartene har dere full frihet og mulighet til å manipulere landskapene rundt dere. Dere kan blant annet bruke magi til å bygge broer eller åpne opp nye veier, eller brenne ned skoger og rive landskapene i stykker med kjempemessige jordskjelv.

Kamp i dette spillet er designet slik at den skal være strategisk interessant og utfordrende helt fra starten av, og du vil dermed ikke måtte reise i flere timer for å komme til det stedet hvor oppdraget foregår. Du vil dessuten kunne spille sammen med alle andre Guild Wars-spillere på nettet, da alt foregår via samme server.

I tillegg kommer Guild Wars med et unikt system for evner og egenskaper, som lar deg eksperimentere som du vil med karakteren din. Du vil aldri oppdage langt ute i spillet at karakteren din er "ødelagt" på grunn av at du tabbet deg ut i starten, og du står hele tiden fritt til å ta karakteren i en ny retning.

Grafikken i Guild Wars fortjener også å nevnes, for selv om den ikke kommer med tidenes største antall polygoner ser den svært lekker ut, takket være imponerende fargebruk og fantasifulle modeller.

Ved å laste ned denne klienten, som er på 92 kb, kan du registrere deg til E3-demoen. Denne demoen er relativt unik, for den fungerer kun i akkurat den perioden E3-messen varer, altså fra 12. til 14. mai. Spillet vil gå inn i betatesting senere i år, og planen er at det skal komme i butikkene i løpet av årets andre halvdel. En ørliten detalj til slutt: Guild Wars vil ikke komme med noen form for abonnementsavgift.

E3-klienten kan lastes ned herfra:

Siste fra forsiden