Half-Life 2: Aftermath får nytt navn

Valve har overfor GameSpot fortalt at Half-Life 2-utvidelsespakken Aftermath nå heter Episode One, og at vi kan forvente flere episoder fremover.

I juli ble det klart at Ritual Entertainment hadde gjort en avtale med Valve om å utgi SiN 2 episodevis gjennom Steam. Nå går Valve samme vei med den første tilleggspakken til Half-Life 2, og kunngjør samtidig navneskifte fra Aftermath til Episode One.

Til GameSpot sier Lombardi at vi kan forvente flere episoder fremover, men det er uklart hvor hyppige disse vil komme. Episode One, som har vært i utvikling en god stund, vil utgis via Steam 24. april, og i norske butikker 27. april.

Vi har fremdeles svært lite informasjon om hva denne tilleggspakken faktisk inneholder. Det vi imidlertid vet er at handlingen fortsetter der originalspillet sluttet. Etter at vår mann, Gordon Freeman, gav "The Citadel" nådestøtet i slutten av Half-Life 2, er hele komplekset nå i ferd med å gå i luften. Denne eksplosjonen vil også ta ut City 17 og omgivelsene, og spilleren er nå i ferd med å organisere flukten fra byen.

Dette er imidlertid lettere sagt enn gjort, med tanke på at monstre som tidligere var sperret ute av selve byen nå har funnet veien inn. Alyx vil spille en mye større rolle i Half-Life 2: Episode One enn hun gjorde i originalspillet. Mens de korte øyeblikkene hun var med i originalen egentlig ikke gjorde noe særlig annet enn å introdusere henne, vil Aftermath gjøre oss mye bedre kjent med personligheten hennes.

Vi kommer tilbake med mer informasjon om Half-Life 2: Episode One så snart vi vet mer.

Siste fra forsiden