Half-Life 2: Episode Two avdukes

Valve forteller at Half-Life 2: Episode Two utvikles for PlayStation 3, Xbox 360 og PC, og lanseres før jul.

Valve var også på plass på EA sitt sommerarrangement i går, for å presentere Half-Life 2: Episode Two for de fremmøtte. Den største overraskelsen her var at spillet utvikles for PlayStation 3 og Xbox 360, i tillegg til PC-versjonen. Konsollversjonene vil inneholde originale Half-Life 2, samt Episode One.

I Episode Two vil du fortsette utforskingen av områdene utenfor City 17. Vi loves nye våpen og fiender, og et nytt filmatisk fysikksystem, som er utviklet av Valves Gray Horsfield. Konkret informasjon om dette systemet blir ikke gitt, men vi får vite at Horsfield blant annet har jobbet med ødeleggelsesscenene i Peter Jackson-filmen King Kong og Ringenes Herre-filmene.

Vi får også vite at Team Fortress 2 vil være en del av Episode Two-pakken. En videosnut ble vist frem på presentasjonen, og i følge medier som var der er stilen meget tegneserieaktig. Eurogamer sammenligner stilen med Disney-filmen De Utrolige. Vi får spillbare karakterer innenfor klassene spion, snikskytter, tungskyts og pyroman – sistnevnte, som vissstnok er ny for serien, er i besittelse av en flammekaster.

– Team Fortress 2 vil bli det peneste og beste klassebaserte flerspillertittelen på markedet, fortalte Valves Gabe Newell til de fremmøtte.

I tillegg kommer Episode Two med et helt nytt førstepersonskytespill kalt Portal. Spillets handling finner sted i Half-Life-universet, og du er væpnet med en hyggelig sak av et våpen som lar deg lage portaler. Disse kan du bruke til å teleportere deg selv eller objekter fra et sted til et annet.

Half-Life 2: Episode Two kommer i butikkene før jul.

Siste fra forsiden