Half-Life 2 lanseres 16. november

I dag bekreftet Vivendi endelig det de fleste har ventet på alt for lenge: Half-Life 2 er offisielt ferdig og klar til trykking. Spillet sendes til butikkene i november, og lanseres samtidig i hele 10 land.

Det var på telefon for få minutter siden at det norske kontoret til Vivendi bekreftet at den massive verdenslanseringen skjer 16. november. Bekreftelsen setter en endelig stopper for endeløse rykter, og tusenvis, om ikke millioner av gamere kan begynne nedtellingen til lanseringen av det som kan bli et av årets aller største titler.

- Half-Life 2 har på alle måter overgått alle våre forventninger – med sin fantastiske grafikk, banebrytende fysikk og fengende førstepersons action gameplay, setter Half Life 2 en ny standard for PC-actionspill. Half-Life 2 vil gå inn i historien som en av de mestselgende PC-titlene, og vi er svært stolte over å levere denne banebrytende tittelen til gamere verden over denne høsten, forteller Bruce Hack, adm. direktør i Vivendi Universal Games, i en pressemelding.

I butikkene vil dere finne to versjoner av Half-Life 2 i salg. Den vanlige versjonen, til 449 kroner, inneholder Half-Life 2 og Counter-Strike: Source, men Vivendi vil også lansere "Collector's Editition" med Counter-Strike: Source, Half-Life: Source, eksklusiv t-skjorte og en Half-Life 2 Prima strategiguide. Prisen på denne blir 599 kroner. Begge versjonene leveres på DVD, men "Collector's Edition" lanseres ikke før mot slutten av november eller begynnelsen av desember. De som har kjøpt Half-Life 2 via Steam den siste tiden, vil få tilgang til fullversjonen samtidig som spillet slippes i butikk.

Half-Life 2 tar med seg spenningen, utfordringene og den Hollywood-aktige skriptingen fra originalspillet og fører det hele videre til neste generasjons skytespill. Resultatet er en av de mest omtalte etterfølgere noen sinne, selv om spillet faktisk ikke er ute enda. Half-Life 2 inneholder realistisk fysikk og kunstig intelligens, både hos venner og fiender, og takket være den avanserte grafikkmotoren kommer spillet til å bli en enorm visuell opplevelse.

Spilleren må igjen ta på seg rollen som Gordon Freeman, forskeren som var helten i originalspillet. Jorden har blitt invadert av romvesener, og de har fullstendig tatt over makten. Menneskeheten har akutt behov for en helt, og Gordon blir mannen som må ta på seg ansvaret for å redde verden fra den visse undergang.

Vi gleder oss til å ta fatt på det ferdige produktet, og kommer naturligvis tilbake med vår vurdering i en omfattende anmeldelse her på Gamer.no.

Siste fra forsiden