Hammer & Sickle

I det taktiske rollespillet Hammer & Sickle spiller du en russisk spion i etterkrigstidens Tyskland.

Hammer & Sickle, fra Nival og Novik & Co, er et taktisk rollespill hvor vi loves stor frihet og en åpen spillverden som ikke minner alt for mye om det vi får servert i vanlige rollespill. Spillet foregår i den britisk-amerikanske delen av Tyskland i 1949, i en tid hvor de stadig økende politiske uenighetene mellom NATO-landene og Sovjetunionen fører til at spenningen i verden er i ferd med å stige.

Du spiller en russisk spion som avdekker en politisk konspirasjon som kan få fatale konsekvenser for verdens sikkerhet. Dine overordnede i Moskva blir plutselig utilgjengelige (eller drept), så du må samle sammen bevismateriale og komme deg ut av Bayern på egenhånd. Hvordan du gjør dette er opp til deg - spillet setter nemlig svært få begrensninger. Du må alltid være på vakt, og velge hvem du skal stole på med omhu.

Gameplayet i Hammer & Sickle bygger på Nivals taktiske strategispill Silent Storm. Mens du utforsker verden rundt deg foregår det hele i sanntid, men når du kommer i konflikt går det over til et turbasert modus som minner om det vi kjenner fra de tidlige UFO-spillene (hvor hver soldat får en viss mengde actionpoeng per tur, som kan brukes til å bevege seg, skyte eller gjøre andre ting).

Nå har CDV lansert en spillbar demo av dette taktiske rollespillet, hvor du får prøve et oppdrag fra kampanjen samtidig som du får se noen filmsekvenser fra spillet. Demoen er på 264 MB, og du kan laste den ned herfra:

Siste fra forsiden