Har du vannskrekk?

I grøsserspillet Hydrophobia loves vi ekstremt realistisk vann og fiender som er skremmende intelligente.

Hydrophobia, fra Blade Interactive, er et grøsserspill som foregår ombord på Queen of the World, et skip som er like stor som en moderne by. Skipet er bosted for de rikeste av de rike, men nå er det under angrep av en mystisk gruppe terrorister. Du spiller mekanikeren Kate Wilson, som raskt blir en viktig brikke i spillet om Queen of the World.

Dynamisk vann i Hydrophobia

Spillet benytter seg av Blades egenproduserte HydroEngine, som har tatt tre år å utvikle. Motorens spesialfelt er simulasjon av væsker, og dette skal sikre at vannet i Hydrophobia oppfører seg akkurat som ekte vann. Det vil bevege seg dynamisk, gjøre ting våte og reagere med spillets omgivelser på en autentisk måte.

Ved å åpne dører og knuse vinduer kan du få vannet til å strømme gjennom dem, for på den måten å skape trøbbel for fiendene. Men vær oppmerksom på at du selv kan bli tatt av strømmen, eller oversvømt av bølger. I Hydrophobia er vannet ofte både din viktigste allierte og verste fiende samtidig.

Smarte fiender

Et annet element Blade Interactive er stolte av er den kunstige intelligensen. Denne bygger på et system de kaller Infinite Worlds, som sørger for at de datastyrte figurene får svært mye informasjon om omgivelsene sine, som de så kan gjøre nytte av slik at de kan oppføre seg på en realistisk måte.

Datastyrte figurer husker for eksempel hvilke dører de har åpnet, hvilke som er låste, hvilke områder vannet har oversvømt og mye mer. Denne informasjonen kan de dele med andre, og resultatet er, i følge Blade Interactive, at de konstant vil endre oppførselen sin basert på dynamiske endringer i miljøet.

Det blir definitivt spennende å se om Blade Interactive kan holde alt det de lover. Det er ikke klart når spillet skal komme i salg, men inntil videre kan du finne mer informasjon på nettstedet deres. Spillet kommer til Xbox 360, PlayStation 3 og PC.

Siste fra forsiden