Her er fjorårets bestselgere

Stadig suksess for Blizzard

Nok en gang slår World of Warcraft knockout på motstanderne.

Bransjenettstedet Faro Journalen har samlet informasjon om hvilke spill som i 2007 solgte best over disk i Norge. Den klare vinneren ble World of Warcraft: The Burning Crusade, en ekspansjonspakke for det alltid like populære PC-spillet World of Warcraft.

Burning Crusade knuste motstanderne (grafikk: )

På plass nummer to finner vi FIFA 08, som også kapret førsteplassen på listen over de bestselgende spillene til PS2 og PS3. Tredjeplassen er det nok en PC-ekspansjon som innehar, nemlig The Sims 2 Årstider.

Deretter følger Call of Duty 4 på en fjerdeplass, Need for Speed: Prostreet på femte og den gamle DS-traveren New Super Mario Bros på sjette.

På Xbox 360 var det Halo 3 som solgte desidert best, men dette spillet klarte ikke å oppnå mer enn 24. plass på den samlede listen. Assassin's Creed og Gears of War tok de to neste pallplassene på 360.

Assassin's Creed havnet også på andreplass på PS3-listen (bak FIFA 08), og totalt solgte spillet nok til å komme inn på en tiendeplass på den samlede listen. Tredjeplassen på PS3-listen var det Call of Duty 4 som rasket til seg.

Toppen av PC-listen ble preget av The Sims-spill. Etter Burning Crusade kom Årstider og tre andre produkter fra denne serien, inkludert The Sims 2. EA tok også sjetteplassen, med Command & Conquer 3.

Av de fem bestselgende spillene på håndholdte plattformer er tre av spillene fra 2006. New Super Mario Bros kom på førsteplass, Nintendogs tok andreplassen og Mario Kart DS kom inn på fjerdeplass.

Tredjeplassen var det nykommeren Pokemon: Diamond & Pearl som stakk av med, mens det bestselgende PSP-spillet – Ratchet & Clank: Size Matters – kom inn på sjetteplass (bak Legend of Zelda: Phantom Hourglass på femte).

På PS2 ble topplisten preget av sosiale spill. Hele tretten av de 20 bestselgende PS2-spillene var sosiale spill. Buzz Junior Jungle Party kapret andreplassen totalt (bak FIFA 08), mens Singstar Pop Hits kom inn på tredje.

De komplette listene kan du finne hos Faro Journalen. Listene er basert på salg over disk som er rapporter til NSM og VG-lista gjennom alle ukene i 2007.

Siste fra forsiden