Physint Hideo Kojima

Hideo Kojima lager åndelig oppfølger til Metal Gear kalt Physint

Det ble Hideo Kojima som fikk det siste ordet da PlayStation rundet av sin PR-utblåsning kalt State of Play natt til torsdag. Etter å først ha vist frem 10 nye minutter fra Death Stranding 2, troppet spillskaperen opp foran kameraet for å by på enda en nyhet.

I samarbeid med PlayStation Studios skal Kojima Productions lage et nytt originalt spill i «action espionage»-sjangeren – den samme sjangeren som Metal Gear-spillene faller inn under.

Vi snakker altså om en åndelig oppfølger til Metal Gear-serien, med Kojima bak roret. Spillet har foreløpig ikke et navn, men arbeidstittelen på prosjektet er Physint.

Arbeidet med spillet begynner ikke før studioet har fullført Death Stranding 2 i 2025, så med andre ord får vi ikke se spillet på en god stund ennå.

Ellers er spillskaperen som vanlig litt svevende i beskrivelsen av hva prosjektet skal bli, og hinter om en slags blanding mellom spill og film.

– Jeg kan ikke si så mye nå, men vi planlegger å samle sammen den nyeste teknologien og de beste talentene fra verden over for å utvikle spillet. Selvfølgelig er det et interaktivt spill, men det er samtidig en film, når det kommer til utseende, historie, tema, casting, skuespill, fashion og lyd, sier han.

Kojima Productions jobber også med et annet spill som vi vet lite om. Like før jul viste Kojima frem OD – et spillprosjekt som tilsynelatende ikke har noe med disse andre spillene å gjøre

Siste fra forsiden