Dragon Age ekspanderer i mars

Historien fortsetter

En saftig utvidelse er på vei.

Electronic Arts og Bioware har akkurat avduket en større tilleggspakke til det kritikerroste rollespillet Dragon Age: Origins‏. Tillegget har fått tittelen Dragon Age: Origins: Awakening, og i motsetning til de tidligere (og mindre) utvidelsene blir dette en direkte fortsettelse av historien fra originalspillet.

Som så mange andre spillnyheter de siste årene ble den første informasjonene om Awakening lekket før offentliggjørelsen. Den informasjonen ville ha det til at ekspansjonen slippes i mars, og EA har nå bekreftet dette. Rollespillfans over hele verden kan krysse av 16. mars på kalenderen. I motsetning til tidligere Dragon Age-lanseringer kommer denne til alle tre formater samtidig.

Handlingen foregår kort tid etter den siste kampen i Dragon Age: Origins. Erkedemonen er død, men hordene som tjente den har ikke blitt så svekket som man regnet med. Det blir din oppgave å finne ut hva som foregår, pluss bygge opp en ny organisasjon med voktere for å beskytte kongedømmet Ferelden i fremtiden. Kystbyen Amaranthine, som ligger i den nordøstre delen av Ferelden, skal være sentral i den nye historien.

Mer av alt

Du kan enten fortsette å spille som karakteren din fra originalspillet, eller starte på nytt som en vokter fra nabolandet Orlais. Uansett får du tøffe moralske valg å bryne deg på og masse nye fiender. Det er opp til deg hvordan du skal håndtere de gjenværende hordene, som viser en foruroligende tendens til høyere intelligens, og den mystiske nye skikkelsen som kaller seg Arkitekten.

De ferske monstrene i Awakening har lovende navn som «Inferno Golem» og «Spectral Dragon», og for å hanskes med dem kan du lære nye egenskaper og låse opp ferske spesialklasser, samt rekruttere fem nye allierte. I tillegg blir det mulig å endre egenskapene dine hvis du er misfornøyd med de du har investert i.

Samme utviklergruppe som stod bak Dragon Age: Origins jobber med tilleggspakken, så her er det bare å glede seg. I mellomtiden kan du se fram til ekstrainnholdet Return to Ostagar, som egentlig skulle slippes i dag. Det har dessverre blitt utsatt på ubestemt tid, men kommer forhåpentligvis før tilleggspakken.

Siste fra forsiden