Historiske mysterier i Egypt

Silicon Garaje Arts har kunngjort The Shadow of Aten, hvor du spiller en arkeolog som finner mer enn han hadde regnet med i en egyptisk utgraving.

The Shadow of Aten foregår på 1930-tallet, hvor den karismatiske og eventyrerske arkeologen Allan Scott forsøker å løse noen av den egyptiske historiens mange gåter. Spillets historie bygger på historiske fakta og omhandler en av de første monoteistiske gudene i menneskehetens historie - den egyptiske skaperguden Aten.

The Shadow of Aten beskrives som et tredjepersons actioneventyr hvor vi får servert non-stop action og et omfattende mysterium. Kampsystemet er designet i stil med klassiske eventyrfilmer (som Indiana Jones-serien) hvor det ikke er noen regler og alle tilgjengelige objekter er potensielle våpen.

Spillet kommer med stor variasjon, og utviklerne lover å levere flere forskjellige gameplaystiler (action, plattformhopping, logiske nøtter, sniking, etc.) perfekt integrert i historien. Underveis får vi utforske en autentiske versjon av datidens Kairo, samt Fayum-oasen og Luxor (med Valley of the Kings). I følge pressemeldingen får vi også total bevegelsesfrihet.

I tillegg til dette får vi oppleve massevis av minispill, slik som ville biljakter og mulighet til å ta del i spilling av forskjellige lokale spill i Kairos gater. Utviklerne forteller også at de planlegger å lansere spillet med en DVD-plate som omhandler de historiske tingene spillet tar for seg. The Shadow of Aten kommer til PC og Xbox 360, og utviklerne håper å ha det klart innen fjerde kvartal 2007.

Siste fra forsiden