FaZe Clan - «Tfue»

Høyprofilert Fortnite-spiller saksøker FaZe Clan for urettferdige kontraktsforhold

Klubben hevder på sin side at «Tfue» farer med feilaktige beskyldninger.

Epic Games, FaZe Clan, Gamer.no

E-sportverdenen eksploderte mandag kveld, da det ble kjent at den meget populære Fortnite-spilleren Turner «Tfue» Tenney har saksøkt FaZe Clan.

Ifølge 21-åringens advokat skal klubben ha tvunget «Tfue» til å signere en ulovlig kontrakt, som blant annet stipulerer at spilleren kun får beholde 20 prosent av sine sponsorinntekter.

– FaZe Clan bruker ulovlige og anti-konkurransedyktige bestemmelser for å begrense Tenneys evne til å konkurrere på markedet [...] og hindrer han i å inngå sponsoravtaler med andre; avtaler som potensielt er bedre enn de FaZe gir ham og som ikke krever at han må gi fra seg 80 prosent av inntektene, skriver advokat Bryan J. Freedman (via The Hollywood Reporter).

Videre melder søksmålet om farlige arbeidsforhold. Blant annet hevder Freedman at «Tfue» ble tvunget til å flytte til Hollywood Hills sammen med andre YouTube-stjerner, der han fikk drikke alkohol før han var gammel nok og ble oppfordret til å drive ulovlig gambling.

«Tfue» ber om at kontrakten avbrytes og at han får etterbetalt det han mener FaZe skylder ham for hans innsats i løpet av kontraktsperioden.

– Sjokkert og skuffet

Noen timer etter at søksmålet ble kjent, kom FaZe på banen med en offisiell uttalelse. Via Twitter uttrykte klubben stor skuffelse over situasjonen, og mente videre at flere av beskyldningene er feilaktige.

– Vi er sjokkerte og skuffet over Tfues artikkel i pressen og søksmålet. I løpet av vårt samarbeid med ham, som begynte i april 2018, har FaZe Clan tjent null dollar fra hverken premiepenger, Twitch-inntekter, YouTube-inntekter eller noen annen plattform. Faktisk har vi bare tjent 60.000 dollar på vårt samarbeid, mens Tfue har tjent flere millioner som et medlem av FaZe Clan.

FaZe innrømmer at 80-20-fordelingen er et punkt fra den opprinnelige kontrakten som «Tfue» inngikk, men at den kun gjelder sponsoravtaler klubben selv setter opp for spilleren. Til tross for dette hevder FaZe at spilleren ikke har måttet gi fra seg ett øre basert på den klausulen, og at klubbledelsen har prøvd i lang tid å få på plass en ny kontrakt.

– Helt siden september har vi jobbet direkte med ham (Tfue, journ.anm) og hans advokat for å forbedre kontrakten. Vi har tilbudt flere varianter av forbedrede kontrakter, noen med syvsifrede bonusordninger og noen hvor FaZe Clan tar null prosent av Tfues inntekter. Hver eneste én har blitt avslått eller ignorert.

FaZe har ikke kommentert beskyldningene om drikke- eller gamblingpress i noen offentlig kapasitet. Du kan lese gjennom klubbens offisielle uttalelse nederst i artikkelen.

I kjølvannet av nyheten har flere nåværende og tidligere FaZe-spillere tatt klubben til forsvar. Blant annet melder CS:GO-spiller Finn «Karrigan» Andersen om svært gode forhold fra sin tid i klubben, mens «Tfue»s Fortnite-lagkamerat «Cloakzy» også roser klubbens ledelse.

Siste fra forsiden