Hva skjer med S.T.A.L.K.E.R?

Nettstedene Oblivion Lost og Gamemag.ru har sikret seg kommentarer fra GSC Game World angående den siste utsettelsen av S.T.A.L.K.E.R.

I det siste har ryktene gått heftig rundt det innovative actionrollespillet S.T.A.L.K.E.R., og for få dager siden ble det klart at THQ hadde utsatt lanseringen av spillet til neste år (sammen med en annen storsatsning på PC, sanntidsstrategispillet Supreme Commander, fra skaperen av Total Annihilation).

Nå har GSC-sjefen Sergey Grigorovich bekreftet overfor Gamemag.ru at spillet er utsatt. I en kommentar skriver han følgende:

- Ja, spillet har blitt flyttet til den perioden (2007). THQ-produsenten som befinner seg i vårt kontor har besluttet at det er det beste, og vi kommer ikke til å protestere. Prosjektet er nå i beta-stadium.

Utviklerens PR-mann, Oleg Yavorski, har også kommet med uttalelser til pressen. Nettstedet Oblivion Lost forteller at THQ ikke mener spillet er klart for utgivelse, og at de krever ekstra testing og bugfiksing. Når utgiveren har fått en beta-versjon de er fornøyd med, vil de bestemme en endelig utgivelsesdato for spillet.

Teamet bak spillet jobber aktivt med spillet, og gjennomfører omfattende testing. Yavorski forteller at både testerne og programmererne har massevis av arbeid på bordet, og trekker frem grafikken som et område hvor det er nødvendig med feilretting.

Dermed må vi nok belage oss på at det kan ta tid før dette etterlengtede og ambisiøse spillet kommer i salg, men kommentarene fra Grigorovich og Yavorski gir i alle fall et klarere bilde av hvorfor vi ikke kan forvente å se S.T.A.L.K.E.R. i handelen med det aller første.

Oblivion Lost har forøvrig en liten sak på nettstedet deres, som teller hvor lenge spillet har vært under utvikling. Akkurat nå står den på 1499 dager.

Siste fra forsiden