Anmeldelse

Hyperglide Mouse Skates

Veldig mange gamere er opptatt av å ha utstyret sitt i toppstand. Det er i det siste kommet mange produkter som henvender seg til mus og bruk av den, blant annet "Mouse Skatez", musmatter med lavere friksjon, og nå er teflonføtter du bruker i stedet for de originale musføttene siste mote.

"Hyperglide Mouse Skates" leveres i små poser, tilpasset de enkelte mus. Det leveres "Hyperglide Mouse Skates" til Microsoft IntelliMouse Explorer 1.1/3.0/4.0 og Logitech MX300/500/510/700. Posen inneholder en liten merkelapp som inneholder en kort instruksjonsanvisning for hvordan du skal sette på føttene, en alkoholholdig serviett for rens av underlaget før du setter på nye føtter, og teflonføtter tilpasset musen. Pakken leveres med dobbelt sett føtter, slik at du har ett sett i reserve.

Selve føttene er i 100% ren teflon, ikke helt ulikt det som blir brukt som belegg i stekepanner for å hindre at maten fester seg. Dette stoffet er helt glatt, noe som medfører en veldig lav friksjon mot musmatter og det forbedrer ytelsen. Føttene er en halv millimeter tykke, noe som tar en stund å slite bort, de er ment til å bli slitt ned til omtrent en tidels millimeter i tykkelse før de må byttes.

Påklistring
Avhengig av hvilken mus du har er instruksjonen for å sette på føttene litt forskjellige. For en Logitech MX500 skal de originale føttene tas bort og teflonføttene fra Hyperglide settes inn i stedet, i motsetning til Microsoft IntelliMouse-serien hvor teflonføttene skal settes over de gamle føttene som et ekstra lag. Instruksjonene som medfølger er litt kortfattet på dette området og det anbefales å lese på de offisielle websidene til Hyperglide (www.hyperglide.net) for eksakte instruksjoner for akkurat din mus.

Kluten som medfølger fjerner det som måtte være av kluss og skitt under musen, inkludert gammelt lim fra de gamle føttene. Det anbefales å pirke ut det du klarer av gammelt lim før du bruker alkoholkluten, da det lett blir klissete hvis du bruker kluten direkte på limflekkene. Etter at det er rengjort og fått tørket seg, er det på tide å fjerne beskyttelsen fra teflonføttene. Igjen er instruksjonene litt kortfattet på dette, men beste måten er å bruke en liten bit teip som du klistrer til føttene og tar bort de beskyttende plastbitene. Deretter er det bare å forsiktig sette på føttene og holde litt trykk på de slik at de fester seg skikkelig.

Bruk
Umiddelbart etter å ha satt på Hyperglides føtter på en Logitech MX510 er forskjellen merkbar. Det er mindre friksjon, musen føles lettere mot underlaget, og lengre bruk føles mer behagelig. Kort sagt, Hyperglides føtter er bedre enn de originale. Etter omlag en måneds bruk er det så vidt en merker slitasje på føttene, selv når den for det meste har vært i bruk på fUnc 1030-musmatte - en matte som i tillegg til lav friksjon, er kjent for å slite ganske fort på føtter. Det er opplyst at Hyperglides føtter skal vare i overkant av tre måender på fUnc 1030-musmatte. Ved bruk på en vanlig tøymatte er slitasjen nesten ikke tilstede, varigheten er estimert til godt over 12 måneder. I motsetning til andre produkter i samme sjanger, som for eksempel "Mouse Skatez" (se omtale) er vedlikeholdet av disse føttene et minimum.

Ved bruk av "Mouse Skatez" bytter man gjerne føtter en gang i uken, og da gjerne kun de som er slitt. Selv om "Mouse Skatez" burde vare lengre, er det som regel en liten fremmedgjenstand som har kommet seg inn mellom mus og matte slik at det blir en stor rift i den. For Hyperglides føtter er dette et mindre problem, da de er av en helt annen divisjon når det gjelder slitestyrke. Et sukkerkorn, et hårstrå, noe sand, det er utrolig hva som finner vei dit, men med Hyperglide er det bare å tørke av matten, sjekke under musen for fremmedlegemer, snurre den litt rundt på musmatten og man er klar igjen, en klar fordel hvis noe skjer midt i en runde Unreal Tournament eller lignende.

Konklusjon
Hyperglide har med sine teflonføtter tatt steget inn i et nisjemarked for gamere som vil ha det lille ekstra. Dette har de lykkes med. Prisen er overkommelig, ytelsen lik det beste på markedet i dag, og vedlikeholdet praktisk talt null. En rekke ?pro-gamere? benytter Hyperglides føtter, blant annet det velkjente Counter-Strike laget SK (Schroet Kommando). En klar vinner for entusiastene.

Oppdatering: Det anbefales ikke å bytte ut de originale føttene med Hyperglides føtter. I følge Mark Chan, daglig leder hos Hyperglide er det kun anbefalt å bytte hvis de originale er nedslitte eller skadet. Merk også at de originale føttene må byttes ut for følgende mus/musmatte-kombinasjoner:

  • Logitech MX serien - Steelpad 4S, 3S, Icemat, 4D glatt side.
  • Microsoft IntelliMouse serien - 4D glatt side.

Hvis du putter føttene over de eksisterende føttene vil kombinasjonene listet over ha problemer med å registrere musbevegelse. Dette kan leses mer om på det offisielle nettstedet. Du kan også bytte de hvis du har tenkt å bruke Hyperglides føtter permanent. Anbefalingen kommer av at når du først tar av de originale føttene, kan du ikke sette de på igjen (med mindre du har et par vekttall i mekking).

Siste fra forsiden