Baldur's Gate 3

I den neste Baldur's Gate 3-oppdateringen må spillere begynne på nytt

Oppdatert: Larian har avslørt hva oppdateringen har å by på.

Larian Studios

Oppdatering 21:25: Den nye Baldur's Gate 3-oppdateringen er nå lansert, og med det har Larian avslørt akkurat hvilke endringer som er introdusert. Som utvikleren forklarer går oppdateringen under navnet Inspiration, Freedom & Pacifism – tre temaer som spillet nå utforsker nærmere.

Inspiration, Freedom & Pacifism-oppdateringen til Baldur's Gate 3 er lansert. (Video: Larian Studios)

For eksempel har Larian introdusert flere belønninger for spillere som unngår kamper, enten ved å snakke seg unna konfrontasjon eller ved å bruke omgivelsene til å snike seg forbi fiender. Ellers er følgesvennene i spillet nå litt mer positivt innstilt til valgene man tar, mens dialogvalg ikke vil låse bort innhold i like stor grad som før.

Til slutt melder Larian om en overhaling til brukergrensesnittet, med blant annet en mer strømlinjeformet løsning for ulike varianter av samme magiformel. Krysslagring er også på plass for fullt, med muligheter til å dele fremdrift på tvers av Steam, Stadia, Mac og GOG.

I videovinduet over forteller spillsjef Swen Vincke om hva utvikleren har puslet med den siste tiden. På spillets Steam-side kan du også bla gjennom en fullstendig liste over endringene som er introdusert i den nye Baldur's Gate 3-oppdateringen.

Opprinnelig sak følger.

Baldur's Gate 3 er ute i early access, som betyr at Larian stadig vekk pusler med endringer og utvidelser til opplevelsen. Utvikleren kunne nylig avsløre at en ny oppdatering er på vei, og med den blir det ikke lenger mulig å fortsette fremdriften man allerede har gjort i spillet.

Baldur's Gate 3.
Larian Studios

Som Larian forteller på Steam byr den kommende oppdateringen – som foreløpig ikke har fått navn eller dato – på endringer som påvirker historien. Dermed vil eksisterende lagringsfiler ikke lenger være kompatible, og man må begynne på nytt.

LES OGSÅ: Baldur's Gate 3-spillere får ikke overføre fremdriften fra early access »

For de som ikke er helt klare til å gi slipp på heltene sine har utvikleren riktignok bakt inn en midlertidig venteløsning. Ved å melde seg på det Larian kaller «secondary branch» kan man nemlig la være oppdatere og i stedet fortsette som før.

Slik aktiverer man secondary branch i Steam:

  • Høyreklikk på spillet i Steam-biblioteket ditt
  • Velg egenskaper
  • Klikk betaer-fanen
  • I rullegardinmenyen velger du «patch2»
  • Så lukker du menyen

Larian har allerede åpnet for innmelding i secondary branch, slik at spillere kan sikre lagringsfilene sine nå. Utvikleren anbefaler ellers å skru av automatisk oppdatering av Baldur's Gate 3, slik at du får velge akkurat når du ønsker å gå videre til den nyeste oppdateringen.

Les også
Svær Baldur's Gate 3-oppdatering introduserer spillets neste klasse

– Vi vet at det å bytte mellom versjoner kan være irriterende, men dette er en del av early access. Alle tilbakemeldingene vi har samlet inn fra deres eventyr og meldinger går rett inn i disse oppdateringene, så neste gang dere spiller vil det føles som enn opplevelse dere har vært med å skape.

Utvikleren påpeker at branch-funksjonen kun er tilgjengelig for Steam-versjonen, og ikke for de som spiller på Stadia.

Vi testet early access-versjonen av Baldur's Gate 3 tidligere i år.
Les hva vår skribent hadde å si om opplevelsen »

Siste fra forsiden