I Unravel er du den røde tråden

EA viste fram et nytt plattformspill fra svenske Coldwood.

Unravel.
EA/Coldwood Interactive

Tidlig i E3-konferansen til Electronic Arts i kveld viste den amerikanske utgiveren fram et nytt spill fra en liten utvikler fra Umeå i Nord-Sverige. Utvikleren heter Coldwood, og spillet heter Unravel.

Den røde tråden

─ Spillmekanikker er viktigst for oss. Om det er en kjempemerkevare eller noe helt nytt spiller ingen rolle. Det viktigste er hvordan spillet spilles, fortalte EA Studios' visepresident Patrick Söderlund.

Denne lille fyren skal ut på sitt livs eventyr. (Bilde: EA/Coldwood Interactive)

─ Derfor så jeg med en gang at vi måtte sørge for at dere får spille dette spillet da jeg besøkte Coldwood, fortsatte Söderlund før han introduserte kreativ produsent for Unravel, Martin Sahlin.

Unravel er et fysikkbasert plattformspill hvor man styrer en en liten fyr laget av rød hyssing, ved navn Yardy. Han må manøvrere seg rundt i en stor verden, inspirert av natur fra Nord-Skandinavia, ved hjelp av hyssingen som utgjør kroppen hans.

─ Spill er kraftige ting. Vi ønsker å lage spill som gjør noe mer enn å underholde. Unravel er skapt for å være noe personlig, forklarer Sahlin.

─ Unravel handler om kjærlighet og båndene som binder mennesker sammen. Yarny's røde tråd er det som kobler alt i spillet sammen. Alt fra spillmekanikkene til historien og menneskene i den, skriver EA i en pressemelding.

Foreløpig har vi sett lite av spillet, men ut fra presentasjonen er det tydelig at trådmannen skal gjennom litt av et eventyr i varierte omgivelser.

Se traileren fra E3-konferansen i videovinduet under.

Annonseringstrailer for Unravel.

Siste fra forsiden