ICO og C&C-spill tilbake i salg

Kultklassikeren ICO er vanskelig å oppdrive for tiden, men nå blir det snart lettere. Det samme gjelder hele Command & Conquer-serien.

ICO er et spill veldig mange skryter av, men veldig få har spilt. Dette PS2-eksklusive spillet fra skaperne av Shadow of the Colossus fikk enormt bra kritikk da det først kom ut, men solgte spektakulært dårlig, og er dermed blitt et svært attraktivt samleobjekt på e-bay. Det vil si at de fleste kopiene av spillet går til samlere, og det er vanskelig for vanlige folk å skaffe seg spillet uten å betale i dyre dommer.

Denne situasjonen er imidlertid i ferd med å bli forbedret. Sony har nemlig kunngjort at de vil lansere spillet på nytt, omtrent samtidig med at de lanserer Shadow of the Colossus i Europa (februar, med andre ord). Den nye versjonen vil etter alt å dømme komme i standardpakke, til en relativt lav pris. Dermed har vi snart ingen unnskyldninger for ikke å skaffe oss det mange beskriver som et av tidenes flotteste spill.

En spillserie som aldri har opplevd å selge dårlig er Command & Conquer. Nå har Electronic Arts fortalt at de planlegger å lansere alle de tolv første spillene i serien på én DVD, noe som gir nye spillere en unik mulighet til å oppleve hele serien. Også denne lanseringen vil foregå i februar, og i tillegg til de tolv spillene får vi en haug videoer, inkludert et intervju med Westwood-grunnlegger Louis Castle.

Pakken kommer med følgende spill (opprinnelig lanseringsdato i parentes):

Command & Conquer (Aug. 1995)
Command & Conquer: The Covert Operations (April 1996)
Command & Conquer: Red Alert (Okt. 1996)
Command & Conquer: Red Alert - The Aftermath (Sept. 1997)
Command & Conquer: Red Alert - Counterstrike (Mar. 1997)
Command & Conquer: Tiberian Sun (Aug. 1999)
Command & Conquer: Tiberian Sun - Firestorm (Feb. 2000)
Command & Conquer: Red Alert 2 (Okt. 2000)
Command & Conquer: Yuri's Revenge (Okt. 2001)
Command & Conquer: Renegade (Feb. 2002)
Command & Conquer: Generals (Feb. 2003)
Command & Conquer: Generals - Zero Hour (Sept. 2003)

Siste fra forsiden