id Software med nytt prosjekt

John Carmack har fortalt litt om id sitt neste prosjekt, samtidig som han kastet lys på Doom III sin utgivelsesdato.

I følge det John Carmack har sagt på årets GDC-messe vil Doom III komme ut "veldig snart". Hva som menes med "veldig snart" vet vi ikke, men det kan ikke være snakk om mange månedene til vi ser noe mer konkret angående utgivelsesdatoen til dette svært etterlengtede spillet.

John Carmack har også fortalt litt om hva id kommer til å drive på med etter at Doom III er i salg. Det neste prosjektet til den legendariske utgiveren ser ikke ut til å være noen etterfølger, men et helt nytt spill. Dette spillet vil foregå i en ikke så alt for fjern fremtid. Ved å benytte seg av en slik setting vil id kunne bruke noen av de tingene de har laget til Doom III på nytt (brannslukningsapparater, søppelkurver og liknende). På denne måten vil de kunne korte ned utviklingstiden noe.

I tillegg vil ikke det teknologiske spranget fra Doom III til id sitt neste prosjekt være så fryktelig stort, og derfor håpet John Carmack at det ikke ville ta mer enn to år å lage spillet. Flere detaljer om dette prosjektet gav han ikke, men han snakket mye om den lange utviklingsperioden til Doom III, og måter de kunne unngå slikt i fremtiden.

Dessuten snakket han om at det å utvikle spill bare blir dyrere og dyrere, og det antakelig ikke vil være lenge til spill koster opp mot 100 millioner dollar å lage. Likevel mente han fremtiden var lys for mindre spillutviklere som kunne distribuere spill over nettet og liknende.

Siste fra forsiden