Ikke alle Nintendo Switch-spill kan spilles på TV-en

Utviklere får bestemme om de vil tilby TV-modus eller ikke.

Skjermbilde, Nintendo

Lanseringen av Nintendo Switch er kun få dager unna, og over hele verden klør ivrige spillfans etter å få fingrene i den lille maskinen.

Som de fleste helt sikkert har fått med seg er en av hovedfunksjonene til konsollen at man enten kan spille i håndholdt modus, eller koble den til TV-en og spille på stor skjerm. Nå ser det imidlertid ut til at ikke alle spill vil støtte denne funksjonen.

Tilsynelatende opp til utvikleren

Switch-spillet VOEZ vil ikke støtte konsollens TV-modus. (Flyhigh Works)

Nyheten dukket opp i forbindelse med annonseringen av rytmespillet VOEZ som en lanseringstittel for Nintendo Switch i Japan. Spillet ble først lansert på iOS og Android i fjor, og er i utgangspunktet designet for berøringskontroller.

Ifølge utvikler Rayark vil Switch-versjonen beholde det opprinnelige kontrollersystemet, som naturlig nok gjør det vanskelig å spille på en TV:

– Dette programmet kan ikke spilles i TV-modus. Bruk berøringsskjermen i håndholdt modus for å spille dette spillet. Styring med knapper er ikke tilgjengelig, forklarer utvikleren.

At noen Switch-spill ikke vil fungere på TV-en kommer sikkert som en overraskelse for mange, gitt Nintendos fokus på hybridfunksjonaliteten. Samtidig åpner det døren for at flere mobil- og nettbrettspill kan finne veien til konsollen, noe som kan være en positiv utvikling.

Er du fortsatt usikker på om du bør kjøpe Nintendo Switch?
Les våre tanker om den kommende konsollen »

Siste fra forsiden