Illusion Softworks-avhoppere med nytt spill

Et ferskt tsjekkisk utviklerstudio forteller for første gang om et nytt bilspill de har jobbet med i 14 måneder.

Med et nytt spill og flere erfarne utviklere å støtte seg på er The Easy Company nå klar til å kjempe om spillernes oppmerksomhet. Selskapet offentliggjorde seg selv på fredag, samtidig som de av sløret for sitt debutprosjekt Motorm4x – et bilspill under utvikling for PC.

Et av de første skjermbildene fra Motorm4x.

The Easy Company holder til i Tsjekkias hovedstad Praha, og har fått med seg lokale talenter med erfaring fra Illusion Softworks. Disse skal ha hjulpet til med skytespillserien Hidden & Dangerous, samt gangsterspillet Mafia. På sikt skal det produseres spill til både PC og konsoll, men foreløpig er det kun Motorm4x som er annonsert.

Motorm4x er et terrengbilspill med fokus på frihet og utforskning. Løpene i spillet er ikke-lineære, og skal kunne kjøre fritt rundt og lette etter den beste veien fram til mål.

Om du ikke har lyst til å konkurrere kan du velge en bil og bare kjøre rundt i naturen. Til å hjelpe deg med å navigere i vanskelige terreng får du en simulert GPS med diverse nyttige funksjoner. Du får ti forskjellige terrengbiler å boltre deg med i tre ulike soner: Alaska, Alpene og en ikke navngitt steinørken.

Utvikleren hevder at det åpne gameplayet er et svært uvanlig konsept for et bilspill. Fokuset deres er å skape den beste kjørefølelsen ved å la spilleren bestemme hvordan man vil takle de forskjellige sonene. Hvis dette høres forlokkende ut kan du ta en nærmere titt på selskapets nyåpnete nettsted.

Motorm4x har foreløpig ikke fått noen utgiver, men The Easy Company regner med å ha spillet i butikkene før utgangen av første kvartal 2008.

Siste fra forsiden