Indie-suksessen Stardew Valley begynner trolig flerspillertesting til våren

Arbeidet er ifølge utvikleren så godt som ferdig.

ConcernedApe

Den etterlengtede flerspillermodusen for Stardew Valley vil begynne betatesting til våren, dersom alt går etter planen. Flerspillerbetaen skulle opprinnelig rulles ut mot slutten av fjoråret, men ble utsatt til første kvartal av 2018 for å pusse på opplevelsen.

Oppdateringen introduserer også nye skilt, som skal gjøre det lettere å huske hvor du har lagt fra deg ting på gården.
ConcernedApe

I et blogginnlegg på spillets nettside fortalte utvikler ConcernedApe at arbeidet med den kommende oppdateringen – nummer 1.3 – nå er så godt som ferdig. Likevel gjenstår det en del punkter som må krysses av på listen før den kan rulles ut til spillere:

– Vi har sent avgårde all den nye teksten i spillet for å oversettes til ulike språk, og i mellomtiden jobber vi med å fikse diverse feil. Når vi får tilbake oversettelsen og legger den inn i spillet, vil vi begynne kvalitetstesting av de nye elementene i både en- og flerspillerdelen. Jeg sikter mot lansering av betaen i løpet av våren, skrev ConcernedApe.

På en bondegård

Med flerspillermodusen kan spillere få med seg opptil tre venner for å jobbe på sin egen bondegård. Hjelperne får bo i sine egne småhus og kan utføre nesten alle de samme oppgavene som spilleren selv – blant annet gårdsdrift, gruvedrift, slåssing og fisking.

Med flerspiller åpner ConcernedApe også opp for at spillere kan gifte seg med hverandre i spillet. Dette har ifølge utvikleren vært en høyst etterspurt funksjon, men akkurat hvordan prosessen vil fungere er foreløpig ikke kunngjort.

Heller ikke enspillerinnholdet som skal introduseres i oppdatering 1.3 vet vi mye om så langt. Utvikleren slapp riktignok et lite hint i form av et skjermbilde av noen nye skilt, som skal gjøre det lettere å holde styr på hus, kister og annet på bondegården. Mer informasjon om både en- og flerspiller vil avsløres etter hvert som betalanseringen kommer nærmere.

Har du lyst på en litt annen flerspilleropplevelse?
Piratspillet Sea of Thieves avholder en ny betatest til helgen »

Siste fra forsiden