Informasjon om Crysis

Folkene bak Far Cry er i gang med et nytt prosjekt, og her er massevis av informasjon om spillet.

Det tyske bladet Gamestar har sikret seg en eksklusiv titt på CryTek sitt neste prosjekt, Crysis. I følge de som har lest artikkelen, foregår handlingen også denne gangen på en jungeløy. Du spiller Jack Dunn, som sendes for å etterforske stedet der en asteroide skal ha krasjet i jordoverflaten. I begynnelsen er man ikke helt sikker på hva det er som har skjedd, men den amerikanske regjeringen har fått med seg at Kina og Nord-Korea er svært interesserte i å utforske øya.

For ikke å skape en internasjonal krise, sender de kun en liten styrke for å infiltrere øya og ta en nærmere titt på asteroiden. Det viser seg imidlertid at asteroiden i virkeligheten er et romskip, og at de som var ombord ikke har særlig hyggelige intensjoner. Resultatet blir at du og gruppen din må jobbe sammen med kineserne og nordkoreanerne for å redde verden fra dens nye fiender.

Romvesenene har heldigvis en rimelig stor svakhet; de er avhengige av minusgrader for å overleve. Uheldigvis har de også teknologien som er nødvendig for å kjøle ned store områder, og etter hvert som tiden går vil det som en gang var frodig jungel bli snødekte landskap. Noen av romvesenene er enorme, og det vil være mulig å klatre opp på dem i ekte Shadow of the Colossus-stil.

Crysis fortsetter i fotsporene til Far Cry, ved å tilby en kombinasjon av sniking, taktikk og action, og som før får du stor frihet i forhold til hvordan du vil løse de forskjellige situasjonene du stilles overfor. Spillet kommer med en haug forskjellige oppgraderbare våpen (og det vil være mulig å bruke to stykker samtidig), og etter hvert vil du få tilgang til forbedrede våpen basert på utenomjordisk teknologi.

I tillegg får du en spesiell nanoteknologisk drakt som sikrer at du overlever ekstreme temperaturer, samtidig som du kan gå inn i snikemodus og sende ut sjokkbølger for å svimeslå fiender i nærheten. Drakten kan også påvirke hastigheten og skjoldet ditt, og har i tillegg den hendige egenskapen at den gradvis helbreder deg om du skulle være skadet.

Spillet skal visstnok ha cirka ti timers gameplay i enspillerdelen (og kommer med et sterkt fokus på flerspiller). Enspillerdelen kommer imidlertid til å være svært avansert, og det du gjør får konsekvenser for hvordan handlingen utspiller seg. Om du dreper mange nordkoreanske soldater i den tidlige fasen, får du problemer med å samarbeide med dem senere, og hvis du gjør ting riktig kan du til og med bli "romantisk involvert" med en kvinnelig soldat.

Dessuten vil det ikke være slik at de andre soldatene i gruppen din er udødelige. Hvis en av dem dør, er han borte for alltid. Dette vil si at du har mistet en potensielt viktig alliert i et senere oppdrag.

Far Cry imponerte mange med sin heftige grafikk, og Crysis kommer ikke til å skuffe de som har investert stort i systemene sine. Spillets grafikkmotor utnytter seg fullstendig av mulighetene i DirectX 10, og kommer med en haug lekre effekter. En spesielt herlig detalj er hvordan busker og gress beveger seg når du kommer borti det.

Lanseringsdatoen er ikke fastsatt, men det ser ut til at spillet vil være ferdig innen utgangen av året. Crysis gis ut av Electronic Arts.

Siste fra forsiden