Ingen flerspiller til Anno 1503

Sunflowers har lenge jobbet med en oppdatering som ville gi mulighet for flerspiller i bybyggerspillet Anno 1503. Nå har de imidlertid gitt opp, på grunn av tekniske problemer.

Anno 1503: The New World er et bybyggerspill som minner om en blanding av de klassiske spillseriene The Settlers og Sim City. Spillet lar deg kolonisere nye kontinenter, og denne prosessen involverer å bygge byer og sette i gang produksjon av nødvendige ressurser, samt å drive handel eller føre krig mot andre nasjoner og urinnvånere.

Anno 1503 fikk god kritikk av pressen og mye ros av spillere verden over, men de fleste var enige om at spillet ville blitt enda bedre om det fikk mulighet for flerspiller. Det så utviklerne i Sunflowers og Max Design også ut til å mene, og de satte umiddelbart i gang arbeidet med en flerspilleroppdatering. Denne oppdateringen gikk inn i testfasen tidligere i år.

Dessverre er det nå klart at utviklerne ikke fikk flerspillerkomponenten til å kjøre stabilt. På grunn av spillets kompleksitet viste det seg å være umulig å synkronisere all informasjon mellom de ulike maskinene, noe som førte til at de enkelte spillerne ble sittende "i sin egen verden" etter hvert som de ulike koloniene ble større (en koloni i Anno 1503 kan inneholde over 50000 innbyggere).

Etter å ha laget og testet over 20 versjoner av flerspilleroppdateringen har utviklerne til slutt måttet gi opp, og har nå stanset produksjonen.

Siste fra forsiden