Xbox Game Pass

– Ingen planer om å bringe Game Pass til PlayStation eller Nintendo

Xbox-sjef Phil Spencer har talt.

Microsoft

Tim Stuart – finanssjef for Xbox – skapte store overskrifter forrige uke med sine kommentarer om fremtiden til Game Pass. Stuart gjentok tidligere kommentarer om å få abonnementstjenesten på så mange skjermer som mulig, inkludert PlayStation og Nintendo.

Nå har Xbox-sjef Phil Spencer imidlertid vært ute for å melde at det i hvert fall ikke kommer til å skje med det første. I et intervju med Windows Central sa han faktisk klart fra at det ikke engang ligger i kortene akkurat nå.

– Vi har ingen planer om å bringe Game Pass til PlayStation eller Nintendo. Det er ikke en del av våre planer, sa Xbox-sjefen ettertrykkelig og fortsatte litt mer kryptisk:

– Game Pass var en av de tingene vi bygget i løpet av de siste fem årene, og vi fortsetter å vokse. Den er på PC, den er på nettskyen. Tjenesten er en viktig del av konsollidentiteten til Xbox, og jeg tror den vil fortsette å være det. Vi vil fortsette å se på måter å innovere på tvers av vår spillportefølje og vår plattform for fremtiden.

Akkurat hvor stort Xbox satser på Game Pass gikk Spencer mer i detalj på senere i intervjuet. Da kunne han nemlig fortelle at konsollmakeren punger ut en milliard dollar – nesten 11 milliarder kroner – hvert år for å få spill til tjenesten.

– Vi har en tjeneste som er økonomisk bærekraftig, altså at den tjener penger, i Game Pass. Vi har lagt mye penger inn i markedet, over en milliard dollar per år på å støtte tredjepartsspill som kommer til Game Pass.

Xbox-sjefen skrøt videre av at Game Pass har blitt en tjeneste for både små og store spill. Blant annet trakk han frem Pentiment, Hi-Fi Rush og Grounded, som alle ifølge Spencer har nådd stor suksess gjennom abonnementsløsningen.

LES OGSÅ: Baldur's Gate 3 kommer fortsatt til Xbox i år »

Siste fra forsiden