Ingen S.T.A.L.K.E.R. før 2006

En vin blir bedre med årene sies det. Forhåpentligvis kan man si det samme om S.T.A.L.K.E.R., som nå er utsatt igjen.

Det har ikke akkurat bugnet med gode nyheter fra utviklerne av S.T.A.L.K.E.R. den siste tiden. Tvert imot begynner mange å miste troen på dette ambisiøse prosjektet. Hvis vi hører noe nytt, så er det stort sett noen som skal fortelle at spillet er utsatt. Sist ut er en moderator på det offisielle russiske forumet for S.T.A.L.K.E.R., som har snakket med en representant hos utviklerne GSC Game World. Skal vi tro de opplysningene han kommer med, så kan vi neppe vente oss noen utgivelse av S.T.A.L.K.E.R. før i 2006.

I en ICQ-prat med Anton Bolshakov, talsmann for regissøren av spillet, går det frem at utviklerne per dags dato jobber hardt med å bli ferdig med plottet. Når det er gjort, vil de begynne å finpusse på simulasjonen av verdenen. Det går tydelig frem at det ikke er noen grunn til å tro at spillet vil slippes i år. I samtalen legger Bolshakov til at vi bør være på utkikk etter en omfattende reklamekampanje for spillet, som visstnok vil markere at det er et halvt år til lansering.

Utgiver THQ som tidligere har håpet på en september-lansering, har ikke kommentert denne informasjonen. Utviklerne selv har tidligere gått ut med et ønske om å slippe spillet før jul.

Spillet S.T.A.L.K.E.R: Shadow of Chernobyl er inspirert av boka The Roadside Picnic av brødrene Strugatsky, filmen Stalker (1979) og Tsjernobyl-ulykken for over 16 år siden. Bare et utvalg mennesker turte å sette sine kropper innenfor det svært radioaktive området etter eksplosjonen, for å finne ut hva som hadde skjedd. Svært få returnerte.

Den radioaktive sonen skulle vise seg å være gjort om til et område fullt av dødsfeller og nye vesener skapt frem av mutasjon. Spillet blir en 3D adventure-action-tittel med elementer fra rollespill og taktiske spill. Dette skal i følge utviklerne GSC Game World gi spilleren et veldig dynamisk gameplay. Deres grafikk-motor X-Ray skal levere fotorealistisk grafikk gjennom et original historie og en velbalansert multiplayer-del.

Mer informasjon og skjermbilder fra S.T.A.L.K.E.R: Shadow of Chernobyl, finner dere på vår produktside.

Siste fra forsiden