Irrational med hemmelig prosjekt

I følge nettstedet Firingsquad jobber Irrational Games med etterfølgeren til en av tidenes mest elskede PC-franchiser.

Irrational Games er folkene bak spill som Freedom Force vs. The Third Reich, SWAT 4, System Shock 2 og det kommende (og svært lovende) BioShock. Selskapet, som nylig ble en del av Take Two-imperiet, har imidlertid mer enn ett studio, og mens deres amerikanske studio utvikler BioShock, jobber det australske studioet deres med noe helt annet.

I følge nettstedet Firingsquad beskrives dette som en etterfølger til en av tidenes mest elskede PC-franchiser, og Irrational skal ha sagt at de tror gamere vil ta helt av når de hører hvilket spill det er snakk om. I den forbindelse søker de etter nye medarbeidere, og på søkersiden deres forteller de blant annet at prosjektet de jobber med er for PC og neste-generasjons konsoll.

Hvilken franchise det er snakk om nevner de imidlertid ikke. Mange spekulerer i om det kan være en etterfølger til System Shock, men med tanke på at studioet allerede jobber med BioShock (som er ment som en spirituell System Shock-oppfølger) er dette lite trolig. Dessuten eies System Shock-franchisen av Electronic Arts.

Andre tror det kan være snakk om et nytt Thief-spill, men heller ikke dette er særlig trolig, med tanke på at Irrational eies av Take Two, og Thief-franchisen eies av Eidos. Det bør med andre ord være snakk om en franchise som enten eies av moderselskapet Take Two, eller Irrational selv.

Et alternativ er Max Payne - selv om denne franchisen ikke har vært PC-eksklusiv, er det på PC den har fått mest oppmerksomhet. Dessuten har Take Two kjøpt alle rettigheter til franchisen fra de finske utviklerne i Remedy for en god slump penger, og med tanke på at Remedy ser ut til å være opptatt med Alan Wake, kan det være de ikke kommer til å ha noe med utviklingen av det neste Max Payne-spillet å gjøre.

Siste fra forsiden