Jack Keane redder verden

Glem Indiana Jones; Jack Keane er her. Nå må han redde verden fra klørne til en gal vitenskapsmann.

Jack Keane er en kaptein som har fått i oppdrag å frakte en britisk offiser til en øy nær de britiske koloniene i det indiske hav, hvor et ondsinnet geni hersker over innbyggerne. Denne skyggefulle og sinnssyke karakteren kalles The Doctor, og jobber med en grufull plan for å ta over verden.

Den britiske offiserens jobb er naturligvis å stoppe ham, men før han får mulighet til å gjøre det, blir han rett og slett spist opp av et gigantisk uhyre som lever i jungelen. Dette fører til at The Doctor tror Jack Keane er mannen som er sendt for å ødelegge planene hans, noe som selvfølgelig får konsekvenser for stakkars Jack, som blir strandet på øyen etter som båten hans går på skjær og synker.

Dermed ligger alt til rette for et eventyr med massevis av spenning og humor, og kanskje også en liten dose romantikk. Utviklerne i Deck 13 beskriver spillet som en fantasifull krysning av James Bond og Monkey Island, og gjør det klart at spillet er et tredimensjonalt eventyrspill i klassisk stil (selv om det vil være mulig for Jack å miste livet om spilleren gjør dumme ting).

CDV vil lansere Jack Keane i løpet av første kvartal 2007, så vi må fortsatt vente en stund før vi får spille dette spillet. I mellomtiden kan vi glede oss til eventyrspillet Ankh, fra samme utviklerstudio, som nylig har blitt lansert i Tyskland (hvor det har fått svært god kritikk). Den engelskspråklige lanseringen av Ankh finner sted tidlig neste år.

Siste fra forsiden