Blogg

Kalde grøss som varmer

Endelig kan PC-brukere få gleden av farlig høy puls, kaldsvetting og hyppig buksevann. Call of Cthulhu er et must for modige eventyrere.

Headfirst Productions står bak, trekk pusten, actionskrekkeventyret Call of Cthulhu: Dark Corners of The Earth. Spillet ble gitt ut på Xbox i fjor høst – nå er det endelig klart for PC. Hvis du ikke er en pysete liten mammadalt bør du ta en nærmere kikk på Call of Cthulhu, du vil neppe angre.

Samme ulla
PC-utgaven er etter min erfaring svært lik den vi fikk servert på Xbox. Derfor ser jeg liten grunn til å skrive en splitter ny omtale. Du kan isteden ta en kikk på anmeldelsen av Xbox-versjonen. Karakter for PC er lagt til, og jeg kan avsløre at åtteren holdt stand.

I Call of Cthulhu spiller du den mentalt ustabile privatdetektiven Jack Walters. Året er 1922, og Walters har endelig fått en jobb. En ung mann har forsvunnet i den mystiske kystbyen Innsmouth i det nordøstlige USA. Dessverre for Walters er ikke lokalbefolkningen veldig behjelpelige med etterforskningen, snarere tvert i mot. Eventyret er i gang.

Historien er knallsterk i dette spillet, og grep meg i sine klamme hender fra første stund. Hvis du blir like fascinert som meg, bør du ta en titt på H.P. Lovecrafts verker. Han er nemlig mannen bak Cthulhu-historien, og en meget dreven skrekkforfatter. Det bør også nevnes at PC-utgaven selges til en meget gunstig pris, noe som heller ikke skader.

Ta hjertepillene og snurr film, unnskyld, spill. Sørg bare for at rommet er mørkt og at du er isolert fra omverdenen. Du vil bli sugd inn og oppleve Call of Cthulhu som et glimrende alternativ til en god og spennende bok. Men igjen: dette er ikke for sarte sjeler.

Siste fra forsiden