Kan du overleve som sneglekatt?

Rain World er en lekker 2D-plattformer med en uvanlig hovedperson.

Joar Lisberg Jakobsson

Rain World er et todimensjonalt plattformspill satt til en postapokalyptisk verden der regnet høljer ned nærmest konstant. I de få tørkeperiodene som eksisterer kommer økosystemets overlevende frem for å jakte.

Du er en slik overlever – en sneglekatt – og nå er det på tide å finne mat. Men du er både jeger og bytte, og i tillegg til å jakte på vesener som er mindre enn deg må du passe deg for de som er større.

Plattformhopping og sniking

Spillet kombinerer tradisjonell plattformhopping med sniking, og tro ikke at fiendene i dette spillet har det samme intelligensnivået som en typisk goomba. Utviklerne har brukt mye tid på å skape intelligente, realistiske jegere som alltid er ute etter et lett bytte.

Lekker retrografikk.

Kontrollsystemet skal være responsivt og fysikkbasert, og traileren til høyre gir et godt inntrykk av den realistiske måten dyrene i spillet beveger seg på.

Etter en utviklingsperiode på cirka tre år har skaperne tatt turen til Kickstarter for å sikre seg budsjettet de trenger for å fullføre prosjektet. Folkefinansieringskampanjen har hatt en sterk start, og utviklerne har på kort tid samlet inn cirka én femtedel av totalbudsjettet på cirka 150 000 kroner. Planen er å lansere den ferdige versjonen av Rain World til høsten. Spillet er under utvikling for Windows og Mac OS X.

Da gjenstår bare det viktigste spørsmålet: Hvordan i alle dager kom utviklerne på at hovedpersonen skulle være en «sneglekatt»?

– Haha, ja det... Hele spillet var opprinnelig bare et eksperiment for å la en morsom liten figur bevege seg gjennom en labyrint. Figuren utviklet seg, og fikk ører og hale. Navnet kom faktisk fra en Youtube-kommentar. Så du kan si at jeg egentlig ikke bestemte meg for å lage en sneglekatt. Jeg bare laget et vesen, som så fikk navnet sneglekatt, forklarer illustratør og spillskaper Joar Jakobsson til Gamer.no.

Hør forresten hva folkene i Retro Crew tenker om moderne spill som benytter seg av retrografikk.

Siste fra forsiden