Kommentar

SKADE X ferdig?

Midgard, SKADE og Ulti - den uhellige treenighet?

Etter kun fire måneder har SKADE X allerede skilt lag med sin stjernepakkede lagoppstilling.

Eivind Von Døhlen/Good Game

Like før årets sesong går av stabelen ble det meldt at Skade X og deres spillere ikke kom til enighet om nye kontrakter. Dette førte til at hele laget nå står uten organisasjon før den kommende sesongen og etter alle solemerker uteblir fra årets første utgave av Telialigaen. Dette kun én sesong og fire måneder etter at de annonserte storsatsingen.

Halvor «vENdetta» Gulestøls trenerfremtid er også uviss.
Eivind Von Døhlen/Good Game

100 % poengfangst i seriespillet

Satsingen startet med et samarbeid mellom Team Midgard, SKADE og Ulti Skins. Det hele startet som en dans på roser, og SKADE X gikk ubeseiret gjennom seriespillet høsten 2022. Sluttspillet gikk riktignok ikke like bra, da forhåndsfavoritten gikk på en kjempeskrell i semifinalen mot Wizard.

LES OGSÅ: – Kunne spilt på lag med «dsn» og «f0rest»

Nå som laget står uten kontrakter er det mange spørsmål å stille rundt det hele. Hvordan har de råd til å la kanskje landet beste spillere gå fritt til konkurrenter? Hvem sitter ansvarlig for å skaffe sponsorer til prosjektet? Kanskje viktigst av alt, hvordan kan spillerne bli representert av Ulti Agency når agentene deres er de som har sviktet de?

For å ta det siste først. Samtlige spillere har ført opp i sin Twitter-bio at de blir representert av Ulti Agency, så dette er ingen hemmelighet. Jeg vet ikke hvordan jeg hadde reagert når de samme personene som forhandler ned kontrakten din for en organisasjon, skal samtidig representere deg til å få det som du vil. Ikke nok med det, men de sitter med all informasjonen de trenger, og taper fremdeles. Ulti har på ingen måte klart å ivareta sine egne eller sine spilleres interesser, og jeg klarer ikke å se hvordan de kan hente nye spillere med dette friskt i minne.

LES OGSÅ: – Ønsker å vinne hele dritten

Betenkt situasjon for Sander «Grusarn» Iversen.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Uten midler til fulltidsatsning

Hvem sitter så ansvarlig for å skaffe sponsorer til organisasjonen? En ny storsatsing. Norges kanskje beste lag på papiret. Samarbeid med Jotunheimen e-sportssenter. Å skaffe sponsorer til et slikt lag burde være enkelt, spesielt om man har en som vet hvordan man selger produktet til potensielle partnere. “Alle” kjemper om tiden til forbrukerne og e-sport er en ny og relativt billig måte for firmaer å få vist seg frem på. Hadde det vært en klar og tydelig plan rundt nettopp dette i tillegg til innholdsproduksjon, hvor du kan vise frem potensielle sponsorer ville potensialet vært enormt.

Nettopp dét svarer nok på det første spørsmålet om hvordan de ikke hadde råd til å beholde spillerne. Hvis ryktene stemmer, og spillerne ble tilbudt en lønn som er langt under det som er nødvendig for å spille full tid, så er det på grensen til katastrofe. Ulti har base i Kristiansund og trenger ikke å se lenger enn til Gurskøy og Metizport som gjør sakene sine veldig bra. Nylig fikk de Olympisk- og verdensmester Karsten Warholm med på laget, noe som virkelig viser at store navn er villig til å satse dersom du presenterer hvilken mulig eksponering for unge mennesker e-sport kan tilby.

LES OGSÅ: Karsten Warholm kjøper seg inn i Metizport

SKADE X ble startet 8. august, og som de selv uttalte den gang.

– Målet og ambisjonen er å vise muskler her til lands først, slik at vi får bygget klubb. Og ikke minst arbeide oss inn mot næringslivet for å få samarbeidspartnere på banen. Alle drømmer jo om å gjøre dette fulltid, det gjelder også oss!

LES OGSÅ: Norsk stjerneduo ute av NiP

Kjempepotensial rett i dass

Hvor de feilet i sin egen plan vet de best selv, men dette henger ikke på greip for noen som følger scenen tett. Så dette er herved min åpne invitasjon til Team Midgard, SKADE eller Ulti til å selv svare om de ønsker det.

Når det er sagt så håper jeg virkelig at spillerne holder sammen videre, for de har i mine øyne det høyeste potensialet av alle helnorske lag. Med riktig midler for å satse og en god dose flyt vil jeg tørre å påstå at laget er godt nok til å spille i en Major i fremtiden. Men først må de trygge rammene på plass.

Eskil «LaX» Bjørnsen har i ettertid av denne kommentaren meldt overgang til VOID.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Etter denne kommentaren ble skrevet har de tidligere spillerne i Skade X fjernet seg fra den gamle SKADE X-siden på Gamer.no som nå går under navnet Jotunheimen. Tidligere SKADE-X-spiller Eskil «LaX» Bjørnsen har meldt overgang til VOID mens de fire andres fremtid fortsatt henger i luften.

Dette er en kommentar. Du kan sende inn kommentarer og debattinnlegg til Gamer.no her.

Siste fra forsiden