Thorins refleksjoner

– Kunne spilt på lag med «dsn» og «f0rest»

Jørgen «XeqtR» Johannessen  åpner opp om tiden som Counter-Strike-spiller.

I et mildt sagt sjeldent intervju på en time og tjue minutter snakker den berømte e-sporthistorikeren Duncan «Thorin» Shields med den norske Counter-Strike-legenden Jørgen «XeqtR» Johannessen.

En av Norges mestvinnende e-sport-profiler

Jørgen "XeqtR" Johannessen her i aksjon under CS Reunion på Inferno Online i 2016.
Fragbite

Johannessen og aliaset «XeqtR» er for alltid skrevet inn med gullskrift i norsk Counter-Strike-historie. Mellom 2002 og 2006 var han en av verdens aller beste Counter-Strike-spillere og beskrevet som forut for sin tid i Counter-Strike 1.6. Han figurerte i lag som annet Ninjas in Pyjamas, NoA, eoLithic og Team9, hvor han oppnådde stor suksess og vant flere CPL-turneringer

CPL-turneringer eller Cyber Athletics Pro League var ansett som de mest prestisjetunge turneringene tidlig på 2000-tallet og kan sammenlignes med dagens Major-turneringer.

Les også: Apeks entrer Valorant-scenen

Johannessens triumfer prater for seg selv.
Skjermdump: Liquidpedia.net

Et nostalgisk tilbakeblikk

I intervjuet går Shields gjennom hele spillerkarrieren til Johannessen, og diskuterer medspillere, motspillere, sjanser som aldri ble noe av og ikke minst forholdet hans mellom en annen norsk gudfar i Counter-Strike 1.6.

Johannessen forteller også at han var nære på å sette sammen et lag med ikke ukjente Patrick «f0rest» Lindberg og Harley «dsn» Örwall hvor førstnevnte den dag i dag stiller sterkt i diskusjonen om hvem som er tidenes beste i Counter-Strike: Global Offensive, og ikke minst Counter-Strike 1.6.

Siste fra forsiden