Telialigaen: Sluttspill Skade X mot Wizard

Kjempeskrell i Telialigaens semifinale - Skade X slått ut av Wizard

Wizard er klare for finale etter en sensasjonell 2-0-seier mot forhåndsfavorittene fra Skade X.

Kanskje tidenes skrell i norsk CS:GO, kanskje også tidenes enkeltprestasjon fra Kristian «KORN» Hokland.
Eivind Vond Døhlen/Good Game

Det var kanskje tidenes største sensasjon i Telialiga-historien mange av de fremmøtte ble vitne til i kveld, da Wizard sjokkerte sluttspillets store favoritter fra Skade X. Nå er trollmenne klare for finale.

Det var få eksperter i det norske Counter-Strike-miljøet som levnet Wizard noe håp før oppgjøret mot den suverene Skade X-utgaven før fredagens semifinale. Heller ingen i Gamer.no sin e-sport-redaksjon hadde i det hele tatt nevnt laget i sine forhåndsvurderinger.

– Ingen norske lag er kapable til å stoppe oss

Ordene tilhører den som mange anser som «Mr. Telialigaen», Ole Kristian «Marcelious» Langan. Det skulle derimot vise seg at det bare måtte litt trolldom til for å motbevise utsagnet.

Wizard sikret seg en overraskende seier på sitt kartvalg Dust2, og da alle trodde oppgjøret skulle gå til tre kart, feide Wizard all tvil til side og slo ut forhåndsfavoritten på deres eget kartvalg, Nuke.

LES OGSÅ: Ingen norske lag er kapable til å slå oss

Wizard omfavnet hverandre i glede da seieren var et faktum.
Eivind Vond Døhlen/Good Game

Tidenes enkeltprestasjon på et sluttspill i Telialigaen

Både underveis, mot slutten, og garantert i ettertid er det ikke bare Wizard sin lagseier som vil stå igjen som et solid minne av oppgjøret. Kristian «KORN» Hokland er en ekte veteran i den norske Counter-Strike-scenen, både som tidligere landslagspiller i Counter-Strike 1.6 og selvfølgelig som tidligere vinner av Telialigaen.

Kristian «KORN» Hokland dro frem sitt aller beste for Wizard.
Skjermdump: HLTV.org

Det var derimot ingen som hadde forventet noe i nærheten av det Hokland leverte over to kart mot forhåndsfavorittene i Skade X. Veteranen leverte 61 frags på to kart, en ratingprestasjon på spinnville 1.86 og ikke minst en ADR på 114,0 (average damage per round, journ.anm).

LES OGSÅ: Hvem er Norges beste supportere?

Ny semifinale lørdag

Hvem som møter overraskelseslaget i finalen blir avgjort i morge, lørdag. Apeks Rebels møter 777. Vinneren møter Wizard senere på dagen til finale, og kamp om 70 000 kroner i førstepremiepotten.

Du kan se resten Telialigaen-sluttspillet på NRK TV og NRKs Twitch-kanal, LL35. Semifinalen mellom Apeks Rebels og 777 starter klokken 11:00 mens finalen går av stabelen klokken 17:00.

Siste fra forsiden