Feature

Telialigaen: Sluttspill

Gamer.no-redaksjonen spår Telialigaens sluttspill i Counter-Strike

En klar favoritt blant Gamers redaksjon før sluttspillet på Spillexpo begynner.

Vi sjekket stemningen i Gamers e-sportredaksjon før Telialigaens sluttspill
Eivind Von Døhlen/Good Game

Etter en veldig spennende avslutning av Telialigaens høstsesong i Counter-Strike, er det denne helgen klart for sluttspill på Spillexpo i Lillestrøm. Endelig skal det avgjøres hvilket lag som stikker av med førsteplassen og 86 000 kroner.

Hele Telialigaen-sluttspillet vises på NRK TV og NRKs Twitch-kanal, LL35.

Den første semifinalekampen går av stabelen klokken 17:00 på fredag, og spilles mellom den suverene ligavinneren Skade X, og Wizard, som litt overraskende sikret seg den siste sluttspillplassen.

I den andre semifinalekampen møtes den regjerende mesteren 777 et heltent Apeks Rebels som har vist gryende form utover høsten. Denne kampen spilles lørdag, klokken 11:00.

Vi tok en liten prat med deler av Counter-Strike-redaksjonen i Gamer.no for å sjekke forventningene før sluttspillet, og hvilke lag som blir holdt som favoritter.

Vinner sin første tittel

E-sport-skribent , Petter Olsen, tror ikke at 777 vil kunne sikre seg enda en sluttspillpokal.

– Etter alt å dømme blir det SKADE X. De har den beste troppen spiller for spiller og virker å ha et system som er vanskelig for motstanderne å bryte ned. Nærmest de kommer nok Apeks Rebels for min del, da de virker å ha funnet formen, og jeg liker mye av prinsippene de har implementert i spillestilen sin. Tror derimot at de ikke har nok skuddkraft til å ta ned SKADE X.

Sander «Grus» Iversen har levert gode prestasjoner hele høsten.
Joakim Riise/Good Game

Les også: Stor dramatikk da Nidaros sikret Rocket League-sluttspill

På spørsmål om hvilken spiller som blir den mest verdifulle denne helgen, spår Olsen at «Grus» blir tungen på vektskålen for Skade X.

– Sander «Grus» Iversen. Han har rutine, talent og han gjør færrest feil av alle spillerne i sluttspillet.

«Tapewaare» er et tullete godt talent

Ansvarlig for e-sport hos Gamer.no, Jimmy Johansen, tror også Skade X vil sikre seg seieren denne helgen.

– Jeg holder SKADE X som favoritt ettersom de har en klar og tydelig rollefordeling med definerte roller. De forsøker ikke å finne opp hjulet på nytt og er jevne på alle sine fem lagdelene. Derfor tror jeg de vinner sluttspillet.

Ole Kristian «Marcelious» Langan vet hva som kreves for å vinne Telialigaen.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Johansen mener det er flere spillere som kan levere sterke prestasjoner, og imponere i løpet av sluttspillet.

– Det er vanskelig å komme utenom Ole Kristian «Marcelious» Langan med den historikken han har i Telialigaen. Han kan få konkurranse fra Steffen «SLY» Amundsen, dersom 777 finner formen. Det er flere sluggere fra de lagene som er med i diskusjonen men se opp for Sindre «Tapewaare» Ellefsen. Der har Apeks Rebels en heftig joker med et tullete godt talent.

– Men jeg går for det trygge og setter «Marcelious» som MVP, avslutter Johansen.

Seriegull på første forsøk

Veteran i Gamer.no, Kristian Fjeld, stiller seg bak både Johansen og Olsen når det kommer til hvilket lag som vinner.

– Jeg mener SKADE X er favoritter denne sesongen. 1,21 i odds på at de slår Wizard er gratis penger for de som vil hente litt. 777 er kanskje laget som har mest å bevise og semifinalen mot Apeks Rebels blir uhyre spennende. Denne rangerer jeg litt 50/50 ettersom 777 har langt mer rutine når det kommer til sluttspill, mens Apeks Rebels er i klart bedre form. Begge disse to kan utfordre SKADE X om de har dagen, men jeg tror klubben tar sitt første seriegull på første forsøk.

Les også: sjokkexit for Håvard Nygaard og FaZe Clan

Når det kommer til hvilken spiller som kommer til å briljere på sluttspillet, så setter Fjeld sin lit til selveste Mr. Telialigaen.

– Sluttspillets store spiller er helt klar Ole Kristian «Marcelious» Langan. Mr Telialigaen er nok hypp på å vise seg frem og er den som helt klart viser at han leverer når det gjelder. «Marcelious» er i mine øyne den heteste kandidaten til å bli MVP.

Troen på revansjelystne mestere

Selv om flerparten i redaksjonen forventer at Skade X skal stikke av med seieren i Telialigaen, forventer Vegard Dreng at 777 fortsetter tradisjonen med å samle på Telialigaen-pokaler.

– Jeg tror 777 vinner i år også. Laget har hatt en dyster høst i seriespillet, men det er flere spillere på laget som har Lebron-effekten og kan ta over en kamp når de vil. Laget oser av rutine og har de dagen skyter de bedre enn alle andre.

Haris «H4RR3» Hadzic jakter flere seiere i Telialigaen for 777.
Sindre Stien/Good Game

Også Dreng nevner Langan fra Skade X som en het kandidat til å markere seg som turneringens store spiller, men forventer at 777s Haris «H4RR3» Hadzic blir spilleren å se opp for.

– Tror fort det kan være «Marcelious» som er i sitt livs form og som spiller for et ubeseiret Skade X. Jeg holder likevel en finger på at det er «H4RR3» som stepper opp og blir sluttspillets konge.

Så gjenstår det bare å se om noen i Gamer.no sin e-sport-redaksjon vet hva de snakker om, eller om Apeks Rebels og Wizard kan komme snikende til finalen fra hver sine semifinale.

Les også: shox forlater Apeks

Siste fra forsiden