Telialigaen - Rocket League

Stor dramatikk da Nidaros sikret Rocket League-sluttspill

Selv med «Greazy» på laget måtte Fact nok en gang se seg slått på målstreken.

Psyonix, Privat (Montasje: Gamer.no)

Siste runde med Rocket League i Telialigaen er unnagjort og nok en gang var det AW3 som stakk av med førsteplass på tabellen. Lagets toppoppgjør mot Mustu Fluck torsdag ble riktignok ikke den største snakkisen denne uka, da det var Nidaros og Fact Revolution som stjal rampelyset.

Slik endte Rocket League-tabellen for høstsesongen 2022.
Telialigaen

De to lagene møttes til kamp om den siste sluttspillbilletten for høstsesongen 2022. Som om ikke det var spenning nok ble det også ekstra trøkk av at Fact hentet inn tidligere verdensmester Marius «Greazy» Ranheim som erstatter for kaptein Terje «Banjo» Bekkvang – som var utilgjengelig på grunn av jobb.

Det gikk imidlertid ikke som Fact hadde håpet, og etter mye dramatikk var det Nidaros som stakk av med både seier og sluttspillplass.

– Er selvfølgelig fornøyd med det. Sa vel før sesongen at vi skulle gå 6-3. Man må jo holde det man lover, sa Nidaros' Elias «EyaM» Mikkelsen etter kampen.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

– Begge lag spilte bra

Matchen kunne knapt fått en jevnere åpning, med 1-1 og overtid på fem minutter i første kamp. Til slutt var det Nidaros som ordnet seier, og det satt tonen for resten av kvelden.

3-0 til Nidaros i neste kamp ble etterfulgt av det som kunne se ut som begynnelsen på en snuoperasjon for Fact. 1-2 med 36 sekunder igjen i den tredje kampen ble imidlertid snudd til 3-2 i favør Nidaros på overtid, og brått ble det kaos i Fact-rekkene.

«Banjo» kom tilbake, men klarte ikke å berge kampen.
Sindre Stien/Good Game

«Banjo» kom plutselig inn for «Greazy» – trolig med det håp om at den faste troppen hadde større sjanse til å prestere når det gjaldt som mest. Sånn skulle det riktignok ikke bli, og Nidaros raste opp i en femmålsledelse før det skulle bli enda mer dramatikk.

Med snaue to minutter igjen, og med Nidaros trygt i førersetet, døde spillserveren og kampen ble avbrutt. Det skulle ta flere minutter før spillerne fikk stablet på plass en ny kamp, og nå var «Greazy» kommet inn igjen for «Enlid».

Etter litt nøling fra begge sider ble lagene tilsynelatende enige om at Nidaros skulle få score fem mål og klokka skulle tikkes ned til 1:57. Da vi omsider kunne fortsette var det Fact som åpnet best. To kjappe scoringer var imidlertid det nærmeste laget kom et comeback, og med 6-2 i fjerde kamp var det Nidaros som sikret serien på best av syv.

– Det ble en meget jevn kamp med to ekstraomganger. Begge lag spilte bra, men vi trakk vel det lengste strået, konstaterte Mikkelsen da det hele var over.

Fact, som aldri har deltatt i et Rocket League-sluttspill i Telialigaen, ender dermed opp på femteplass. Det er femte gang på syv sesonger at klubben er én plass unna sluttspill.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Ved siden av Nidaros og AW3 ble det Mustu Fluck og Rotaryon som tok seg til sluttspill. Som tabellvinner får AW3 velge sin motstander i semifinalen, som avholdes på SpillExpo helgen 12.-13. november.

Razzle Dazzlers rykker ned

Lenger ned på tabellen ble det for øvrig også spenning torsdag. Playwell holdt seg unna nedrykksstriden med en overraskende seier over Rotaryon. Major ordnet tre poeng mot Domino, men det var likevel ikke nok til å klatre opp fra kvalikplass.

Med de øvrige resultatene hjalp det heller ikke at Razzle Dazzlers vant over Flowenz. Med en niendeplass rykker Razzle offisielt ned fra 1. divisjon, der klubben har vært fast inventar de siste ti sesongene.

Hvem som tar steget opp fra 2. divisjon er enda ikke klart. Med én runde igjen er Don Toni, Horizon, Farsa Clan og Boom Stars alle med i kampen om opprykk.

LES OGSÅ: «Shox» forlater Apeks »

Siste fra forsiden