Telialigaen - Rocket League

Fact henter inn Rocket League-legende i håp om å sikre Telialiga-sluttspill

– Flaut, mener motstander Nidaros.

Marius «Greazy» Ranheim gjør comeback for Fact Revolution.
Skjermbilde/RLCS

En av de mest spennende sisterundene noensinne i Rocket League i Telialigaen tok denne uken en ny og høyst uventet vending. I kampen mellom Fact Revolution og Nidaros – der vinneren går til sluttspill – har førstnevnte nemlig hentet inn en av Norges aller beste Rocket League-spillere gjennom tidene som innbytter.

Hvordan det går får du se direkte på Twitch-kanalen til RLNorway, fra klokka 20:00 den 27. oktober.

Verdensmester inn på laget

Disse spiller for Fact

Vis mer

no Mikael «Supr» Vanvik Aunet
no Sondre «Enlid» Enlid
no Marius «Greazy» Ranheim

Marius «Greazy» Ranheim har kommet ut av pensjonisttilværelsen for en siste dans med Fact. Den tidligere verdensmesteren – som vant RLCS med Flipside Tactics i 2016 – stepper inn for kaptein Terje «Banjo» Bekkvang, som ikke er tilgjengelig torsdag kveld.

«Banjo» jakter sitt første sluttspill, men er utilgjengelig for skjebnekampen mot Nidaros.
Sindre Stien/Good Game

Å få inn en såpass merittert spiller til en såpass viktig kamp vil trolig skape debatt i det norske Rocket League-miljøet. «Banjo» påpeker imidlertid at det var sånn det måtte bli, og er ikke i tvil om at andre ville ha gjort det samme dersom de sto overfor en lignende utfordring.

– Vi hadde aldri hentet inn noen om det ikke var nødvendig. Vi forsøkte først med «T7LM», men han hadde ikke mulighet. Jeg har full forståelse for at folk har sine meninger, men jeg er hundre prosent sikker på at alle lag ville gjort nøyaktig det samme om de sto i samme situasjon, sier Bekkvang til Gamer.no.

Slik ser tabellen ut før den siste runden i seriespillet.
Skjermdump: Telialigaen.no

Å hente inn en verdensmester betyr selvfølgelig ikke at Fact er garantert seier. En ny spiller i rotasjonen skaper utfordringer for både kommunikasjon og samspill, men «Banjo» tror det skal gå veien.

– «Enlid» har spilt en del med «Greazy». Nå er dem jo tre trøndere på lag, så da får vi vente å se. Vi håper og tror at de valser over Nidaros.

LES OGSÅ: shox forlater Apeks

– Flaut at «Banjo» ikke tør å møte opp

Disse spiller for Nidaros

Vis mer

no Elias «EyaM» Mikkelsen
no Mads Jørgen «Major» Klepp Berg
nl Hidde «Swampy» de Graaf

Nidaros har fordelen av å stille med sitt faste lag, der samspillet allerede sitter godt. Det vil rekke langt, selv i møte med «nye Fact», mener Elias «EyaM» Mikkelsen.

«EyaM» og Nidaros-gutta går til sluttspill med seier over Fact.
Privat

– Vi kommer til å spille vårt spill. Selv med «Greazy» så tror jeg at vi har et høyere toppnivå inne. Har gjort noen analyser av laget, så vi vet hva de gjør bra og dårlig. Dessverre så bytta de ut «Banjo», som åpenbart er den som gjør mest feil, påpeker Mikkelsen.

Hva valget om å hente inn «Greazy» angår, er ikke «EyaM» videre imponert. Nidaros-spilleren bryr seg tilsynelatende også fint lite om hvilken grunn «Banjo» har for å ikke stille, og mener en Fact-seier under disse omstendighetene hadde vært ufortjent.

– Synes det er flaut at «Banjo» ikke tør å møte opp til sesongens viktigste kamp. Hvis dette er det som skal til for at han kommer seg til sluttspill så greit, men da er det ikke fortjent. Når han slenger dritt før kamp så bør han jo tørre å stille opp selv, smeller det fra Mikkelsen.

Siste fra forsiden