Rocket League Championship Series

«gReazy» er verdensmester i Rocket League

Nordmannen storspilte da Flipside Tactics vant Rocket League Championship Series.

«gReazy» (i midten) med lagkameratene «Kuxir97» og «Markydooda».
Skjermbilde/RLCS

Marius «gReazy» Ranheim og resten av Flipside Tactics kan med rette kalle seg verdensmestre i Rocket League, etter at laget gikk seirende ut av helgens sluttspill i Rocket League Championship Series (RLCS).

Et noe overraskende tap på lørdag tvang gutta til å ta den lange veien til finalen, men da det gjaldt som mest var det ingen som kunne stanse Flipside. Dermed stakk nordmannens lag av med trofeet og førstepremien på over 400 000 kroner.

Nervøs start

Flipside Tactics var blant favorittene til å vinne i RLCS-sluttspillet.
Skjermbilde/RLCS

Verdens største Rocket League-turnering fikk en vanskelig start for Flipside, som virket nervøse i sin første serie mot det antatt svakere Take 3. «gReazy» og kompani vant til slutt 3-1, men tross seieren så de aldri helt komfortable ut:

– Vi var litt for nervøse på lørdag og slet litt med å roe ned spillet og bruke hverandre. Kommunikasjonen var også ganske dårlig, og individuell form var heller ikke noe å skryte av, forteller «gReazy» til Gamer.no.

I neste runde ventet Mockit Aces, med Flipside igjen som favoritter, men etter en grei første kamp begynte det meste å gå galt. Mangelen på kommunikasjon førte til sjansesløseri og flere feil, og tre strake seire for Mockit sendte Flipside til turneringens nedre pulje.

Tross osende selvtillit i forkant av turneringen var det tydelig at nerver hadde påvirket Flipside. Med viten om at de ikke hadde prestert opp mot sitt beste var skuffelsen stor da gutta dro hjem for kvelden, men de hadde på langt nær gitt opp håpet:

– Stemningen var fortsatt god. Vi visste at vi var det beste laget i verden, og vi var ganske sikre på at vi skulle klare å komme tilbake og vinne hele driten på søndag, sier «gReazy».

Ny dag, nye sjanser

På dag to hadde Flipside presset på seg, da kun én tapt serie ville sendt dem på hodet ut av turneringen. «gReazy» og medspillerne Mark «Markydooda» Exton og Francesco «Kuxir97» Cinquemani åpnet søndagens spill mot NRG, men hadde tidlig problemer mot det nordamerikanske laget.

Et syn vi ble vant til på RLCS-sluttspillets andre dag.
Skjermbilde/RLCS

Tap i første kamp ble imidlertid snudd til tre strake seire, og for første gang i turneringen så det ut til at Flipside hadde funnet formen. Pasningene begynte å sitte bedre, skuddene gikk oftere i mål og i alle tre kampene holdt de buret rent:

– Vi begynte å finne gamle takter mot slutten av serien mot NRG, og det var vel alt vi trengte, sier nordmannen.

Les også
Anmeldelse: Rocket League

Det solide spillet fortsatte i neste runde, der Flipside igjen møtte Take 3. Returoppgjøret skapte imidlertid ingen problemer, og «gReazy» og gjengen tok til slutt serien 3-0.

Deretter ventet Northern Gaming, som mange på forhånd hadde tippet at ville bli Flipsides motstander i turneringens siste og avgjørende kamp. De to lagene møttes imidlertid én runde tidligere, i den såkalte «taperfinalen».

«gReazy» storspilte mot sitt tidligere lag, og med bare ett tap i serien – på best av syv kamper – sikret Flipside seg en plass i finalen og sjansen til å ta revansj over Mockit Aces:

– Det var ikke så veldig morsomt å slå ut gutta i Northern. Jeg klarte ikke helt å nyte seieren med det første, fordi jeg så hvor mye dette betydde for dem og hvor lei seg de ble, forklarer «gReazy».

Dobbel finale

Mockit tok den kortere veien til finalen, men hadde på ingen måte fått en lett reise. Det europeiske laget snudde 0-2 til 3-2 i sin første serie og vant deretter over Flipside, før de beseiret Northern Gaming i et fyrverki av en vinnerfinale.

Som det eneste ubeseirede laget trengte Mockit kun å vinne én serie i finalen, mens Flipside – som kom fra den nedre puljen – måtte vinne to ganger for å stå igjen som seierherrer.

Flipside-gutta kunne endelig heve RLCS-trofeet.
Skjermbilde/RLCS

Etter fem svært jevne kamper vant Flipside den første serien 4-1, og det var dermed duket for finale nummer to. Denne åpnet med en forrykende oppvisning fra begge lag, og først syv minutter på overtid dro Mockit i land åpningskampen.

Den nervepirrende serien fortsatte med flere jevne kamper, men gang på gang klarte Flipside så vidt å trekke det lengste strået. Med imponerende samspill vant «gReazy», «Markydooda» og «Kuxir97» de neste tre kampene, og på overtid i kamp nummer fem tok de sin fjerde og avgjørende seier.

Dermed kunne Flipside fortjent heve trofeet for RLCS sesong to, fire måneder etter de ble slått på målstreken i mesterskapets første LAN-turnering:

– Dette er helt fantastisk. Vi har jobbet så hardt for å få dette til å fungere, og jeg er kjempestolt av «Marky» og «Kuxir». Dette er rått, avslutter «gReazy».

Siste fra forsiden