IEM Rio Major

Sjokkexit for Håvard «rain» Nygaard under VM i Counter-Strike

Det ble ingen ny VM-triumf for nordmannen og hans FaZe Clan i Brasil.

Håvard «rain» Nygaard og FaZe må se resten av verdensmesterskapet i Counter-Strike fra tribunene.
Stephanie Lindgren

Før legendestadiet under VM i Counter-Strike startet, var de regjerende mesterne fra FaZe Clan blant forhåndsfavorittene til å ta seg videre til sluttspillet.

Les også: Håvard (28) skal forsvare VM-tittelen i Counter-Strike

Bad News FaZe

Til tross for at FaZe sto med overraskende to strake tap etter to kamper av gruppespillet, var det ytterst få som hadde ventet at de skulle tape mot Kosoviske Bad News Eagles.

Laget fra Kosovo var levnet få sjanser allerede i utfordrerstadiet av turneringen, og overrasket mange ved å sikre seg en plass blant de 16 beste lagene i verden.

Det avgjørende oppgjøret ble spilt i best av tre kart og begynte med Vertigo, som var ørnenes kartvalg. Der kunne de juble etter spill i ekstraomganger, og sikret seg en overraskende 1-0 ledelese.

Les også: Stor dramatikk da Nidaros sikret Rocket League-sluttspill

Bad News Eagle kunne etter tre intense kart slippe jubelen løs da seieren over FaZe var et faktum.
ESL: Stephanie Lindgren

Sterke i ekstraomgangene

FaZe slo knallhardt tilbake på sitt kartvalg, Nuke. Robin «ropz» Kool og norske Nygård var sentral i utligningen, og viste flere sterke involveringer på kartet som endte med 16-8 i superlagets favør.

I kampens siste og avgjørende ble marerittet en realitet for FaZe Clan. På Mirage klarte det Kosoviske laget å dra oppgjøret inn i ekstraomganger. Et heltent BNE, anført Dionis «sinnopsyy» Budeci og Flatron «juanflatroo» Halimi hadde ingen intensjoner om å la FaZe slippe unna med skrekken. Etter 42 intense runder kunne Bad News Eagle juble for å ha fullført et av tidenes skreller i moderne Counter-Strike-historie.

Trøbbel fra første kamp

Allerede i sin første gruppespillkamp fikk det internasjonale stjernelaget det tøft. Med et 14-16 tap mot Cloud9, kom Håvard «rain» Nygaard og FaZe skjevt ut fra startblokkene i turneringen.

Vondt skulle bli verre da FaZe i sin andre kamp røk på nok en smell. Denne gangen mot den franske stjernen Mathieu «ZywOo» Herbaut og hans Vitality. Herbaut som sammen med Emil «Magisk» Reif stanset FaZe i alt de forsøkte seg på Inferno.

Les også: shox forlater Apeks

Dette er første gang i Counter-Strike-historien at en regjerende verdensmester mester ryker ut av turneringen med 0-3 i kamper. Dermed må FaZe Clan og vår største Counter-Strike-stjerne tilbake til tegnebrettet.

Siste fra forsiden