IEM Rio Major

Håvard (28) skal forsvare VM-tittelen i Counter-Strike

Flere topplag møtes allerede i den første Major-runden i Rio.

Håvard «rain» Nygaard og FaZe Clan skal ut mot problematiske Cloud9.
PGL eSports

Håvard «rain» Nygaard og FaZe Clan starter sin reise mot nok et Major-trofé i mektige Riocentro, i den Brasilianske storbyen Rio de Janeiro.

Du kan følge vår eneste nordmann og hans FaZe Clan i Rio fra klokken 16:15 allerede lørdag, via ESL sin Twitch-kanal.

Første hinder på veien er Cloud9 - et lag FaZe Clan har hatt trøbbel mot flere ganger tidligere. De to siste gangene lagene har møttes har Cloud9 stukket av med seieren, da de slo ut verdens beste lag fra både IEM Dallas og ESL Pro League.

Slik spilles de første kampene i Legends Stage.
ESL

LES OGSÅ: Håvard «rain» Nygaard er historisk - Vinner PGL Major Antwerp

Cloud9 på sin side har hatt en overraskende åpning i Challenger Stage, der de tapte deres to første kamper mot fnatic og Grayhound - begge 17-19 etter overtid. Siden disse skrellene, gjorde laget riktignok rent bord og slo Imperial, Evil Geniuses og GamerLeagion med sifrene 2-0 foran det brasilianske hjemmepublikumet.

Counter-Strikes Messi og Ronaldo møtes allerede første kamp i Legends Stage

Like etter at FaZe Clan og Cloud9 kjemper om hvem som tar det første steget mot sluttspillet er det riktignok klart for nok en godbit når Vitality møter Natus Vincere.

LES OGSÅ: Nordmann på verdens beste lag!

I flere år har Mathieu «ZywOo» Herbaut og Oleksandr «s1mple» Kostyliev kjempet om tittelen som verdens beste spiller. Kostyliev tok HLTV.org sin rangering sist gang, mens Herbaut stakk av med tittelen de to årene før. Sålangt i år ligger de to stjernene så og si helt likt på individuell statistikk, og begges lag står med ett trofé hver seg sålangt i år.

Hjemmebane ga ikke ønsket effekt

I Challenger Stage var det nok mange som hadde forventninger større enn det de lokale lagene viste foran det elleville publikumet i Riocentro.

Slik endte challenger stage
HLTV.org

LES OGSÅ: shox forlater Apeks

Furia, Imperial og norsk-eide 00Nation gikk alle på tap i sin første kamp, og hjemmepublikumet fikk ikke noe å juble for før Furia til slutt slo 00Nation i en ren brasiliansk duell. Furia ble også det eneste brasilianske laget som tok seg videre i turneringen ettersom både 00Nation og Imperial røk ut etter tre tap i de innledende rundene.

GamerLeagion startet godt og tok to sterke seiere over 9z og Vitality, men når kampene gikk over til best av tre fikk de det tøft. Tøft ble det også for fnatic, Cloud9 og Vitality, men de tre storlagene tok seg videre til slutt med nød og neppe.

Siste fra forsiden