FaZe vinner ESL Pro League sesong 15

Nordmann på verdens beste lag!

Seier i ESL Pro League sendte FaZe til topps på ranking-listen.

FaZe og Rain løfter trofeet.
ESL Adela-Sznajder

Endelig kunne Håvard «rain» Nygaard også heve et stort trofé etter at han misset finaleseieren i IEM Katowice grunnet COVD-19.

Verdens beste lag

Etter turneringsseieren i ESL Pro League, står FaZe nå med to strake pokaler etter at de i slutten av Februar kronet seg til mestere av prestisjetunge IEM Katowice.

Nygaard og Faze kan derfor igjen kalle seg for verdens beste Counter-Strike lag etter å ha tatt tilbake førsteplassen på verdensrankingen. De passerte med det både NaVi og Players.

LES OGSÅ: SLY og Trax forlater Apeks Rebels

Sjokkerte med Vertigo

Allerede i kart-vetoen kom første ess i ermet fra FaZe. Lagets kaptein Finn «karrigan» Andersen overrasket ENCE med å velge Vertigo som første kart. Vertigo har vært kartet FaZe aktivt har unngått å spille. Dette kom nok som et sjokk for ENCE som endte opp med å tape kartet 16-11.

Men ENCE var ikke villig til å gi seg uten kamp, og i finalens andre kart på Overpass, slo de tilbake etter overtidsspill. Mest fremtredende var polske Olek «hades» Miskiewicz som bidro med 34 frags i finalens andre kart.

På kart nummer tre og fire var det kun FaZe det skulle handle om. Ledet an av Robin «ropz» Kool levnet de ingen sjanser for ENCE. Det ble til slutt 3-1-seier i finalen og dermed kunne Håvard «rain» Nygaard og FaZe innkassere både seier og 1 650 000 kroner i premiepenger.

Les også: Rykte: Nytt norsk superlag i emning – 777 sikrer seg «Trax» og «SLY»

FaZe og Nygaard skulle vise seg å få hard motstand i sin vei mot finale. I første sluttspillrunde var det Players som sto for tur.

Etter å ha blitt filleristet hele 16-4 på Inferno, slo Players tilbake med sin egen filleristing på Mirage med 16-5. Til slutt gikk lufta ut av ballongen for Players, og Faze kunne stikke av med 2-1-seier etter komfortable 16-9 på Overpass.

Les også
Rekordjevnt i Telialigaen før finaleuken i PUBG

Disse spiller for FaZe

Vis mer

lv Helvijs «broky» Saukants
ee Robin «ropz» Kool
ca Russel «Twistzz» Van Dulken
bv Håvard «rain» Nygaard
dk Finn «karrigan» Andersen

Drømmeoppgjør i kvartfinalen

I kvartfinalen var det verdens beste lag som sto for tur. NaVi hadde vunnet de syv siste oppgjørene mot FaZe og var på forhånd favoritter. Dette ville Nygaard endre på, og ledet FaZe til en imponerende 2-0 seier. Nygaard var spesielt imponerende på det siste kartet, med 29 frags sendte han sine lagkamerater rett til semifinale.

Siste finalehinder var brasilianske FURIA, som ikke ville være en rundingsbøye for FaZe. Lagene fulgte hverandre tett, men FaZe kunne etter 16-13 og 19-16 juble for finale.

Første seier siden 2019

Ettersom Nygaard ikke fikk tatt del i FaZe sin seier under IEM Katowize grunnet COVID-19, er dette hans første mulighet til å heve et trofé siden 2019. Da vant nordmannen BLAST Pro Series i København.

Det er knyttet store forventninger til den nye versjonen av FaZe etter at Robin «ropz» Kool ble hentet fra Mousesports. Nå seiler laget opp som en av de store favorittene til å vinne PGL Major Antwerpen. I så fall vil Nygaard være den eneste nordmannen som kan smykke seg Major-seier i Counter-Strike: Global Offensive.

Les også: Apeks vant Tipsport Bratislava Cup 2022

Siste fra forsiden