Håvard «rain» Nygaard

Håvard «rain» Nygaard er historisk - Vinner PGL Major Antwerp

Nygaard skriver seg inn i norsk Counter-Strike-historie som den første til å vinne en major i Global Offensive.

«rain» skriver seg inn i norsk Counter-Strike-historie med gullskrift.
PGL eSports

Etter noen knallharde uker med konkurranse ble PGL Major Antwerp konkludert søndag kveld. Det var FaZe Clan som var det sterkeste laget i finalen mot Natus Vincere, og vant etter to strake kart.

Dermed har Norge fått sin første major-vinner i Håvard «rain» Nygaard.

Sterk oppvisning av FaZe Clan

De fleste eksperter var enig på forhånd at Na'Vi og FaZe Clan var drømmefinalen som ble oppfylt, da det ble klart at disse to skulle møtes søndag kveld.

Til tross for at Na'Vi var tittelforsvarere kunne mange anse FaZe Clan som en knapp favoritt etter at laget hadde vunnet rubbel og bit av turneringer i forkant av PGL Major Antwerp.

I finalen som var em best av tre-serie tok FaZe Clan to strake kart, og vant dermed sin første major sammen. Den første majoren som noen gang er blitt delt ut til en internasjonal satsning med flere ulike nasjonaliteter.

LES OGSÅ: Tommy «Taiga» Le og OG vinner Esl One Stockholm

«rain» i storslag ble finalens store spiller

Før turneringen i Antwerpen kunne Nygaard fortelle til arrangørene at han er blitt motivert av kommentarer på sosiale medier om at han var det svakeste leddet og at mange mente FaZe Clan trengte enda et stort navn i den allerede stjernespekkede lagoppstillingen.

Det har vist seg at nordmannen har brukt kommentarene som en knallsterk motivasjonen, ettersom han før selve finalen var lagets høyest rangerte spiller på HLTV.org sin spiller-rangering. I finalen var han enda bedre, og leverte over to kart en prestasjon på 1.49.

Les også
Riddle sikrer seriemesterskapet i League of Legends for fjerde gang

Vant også majorens MVP-utmerkelse

Grunnet denne prestasjonen var det ingen andre kandidater som hadde større krav på prisen som turneringens mest verdifulle spiller. Dermed tok Nygaard både med seg denne og major-tittelen med seg hjem.

I tillegg til dette drar nordmannen og resten av FaZe med seg en premiepott på 4 844 000 kroner. Noe som også må være rekord for en nordmann ikke bare i Counter-Strike: Global Offensive, men alle spillets titler siden lanseringen den 8. november 2002.

LES OGSÅ: Gamer og Telialigaen deler ut Supporterprisen.

Siste fra forsiden