Dota2 Taiga Stockholm

Tommy «Taiga» Le og OG vinner ESL One Stockholm

Blir dermed første nordmann til å vinne en major i Dota2

Adela Sznajder/ESL

Norske Tommy «Taiga» Le og OG gikk hele veien under ESL One Stockholm, og dominerte i finalen mot Nord-Amerikanske TSM. Laget tar med seg 1 924 000 kroner og 680 DPC-poeng.

OG kom inn i turneringen på verst mulig vis. Både lagets kaptein og trener fikk ikke mulighet til å delta. Heldigvis hadde superreservene Sébastien «Ceb» Debs og Johan «N0tail» Sundstein mulighet til å erstatte de på kort varsel, og hoppet inn i rollene på svært effektivt vis.

LES OGSÅ: Taiga til major

Sterk start i gruppespillet

Laget startet gruppespillet godt og havnet i den øvre delen av sluttspillet. Oppholdet der ble likevel kort da OG tapte 0-2 mot TSM i første kamp. Derfra måtte laget ta den vanskelige veien gjennom den nedre delen av sluttspillet, der hele fem best av tre kamper ventet dem, om de skulle komme til finalen.

To lag fra Sørøst-Asia, henholdsvis BOOM-Esports og Fnatic falt først, før Thunder Awaken fra Peru møtte samme skjebne. Med topp fire sikret møtte OG rivalene fra EU-kvalifiseringen, Gaimin Gladiators og Tundra Esports. Begge måtte se seg slått 2-0 av laget som nektet å tape.

Revansjens time for OG

I finalen ventet dermed TSM som overrasket mange med sitt imponerende løp. Der den amerikanske organisasjonen EG sviktet tidlig, tok TSM ansvar som eneste gjenværende lag fra regionen og gikk hele veien til finalen. TSM vant første sett i best av fem serien, men måtte se seg slått i tre strake kamper som sendte OG til himmels.

«Taiga» ga en en liten hyllest til «SumaiL» med seierstweeten fra Stockholm. Tommy fortalte til Gamer.no i forkant av turneringen at håpet for Stockholm var å ta med seg mest mulig erfaring og å skape gode opplevelser - noe de utvilsomt gjorde.

Siste fra forsiden