Tommy Taiga Le Dota 

Tommy «Taiga» Le og OG til major etter bisarr hendelse i kvalifiseringen

– Erfaringene fra LAN og majors for oss som er et såpass ungt lag, kan bli helt avgjørende om vi skal kvalifisere oss til The International.

Epicenter

Med seier over Entity i siste kamp sikret OG seg førsteplassen i gruppa, 300 000 kroner, men kanskje viktigst av alt - 400 DPC-poeng på veien mot The International.

Tommy «Taiga» Le er Norges eneste profesjonelle Dota 2-spiller, og har imponert sterkt i den nye lagoppstillingen til OG. Le, sammen med flere unge talenter, overtok laget da legender som Johan «N0tail» Sundstein og Sébastien «Ceb» Debs forlot laget.

OG havnet på den sure tredjeplassen i sluttspillet av forrige sesong, og fikk dermed kun 60 poeng med seg inn mot kvalifiseringen til Dota 2 sin hovedturnering, The International.

LES OGSÅ: Taiga inn i nytt storlag

Tommy «Taiga» Le og OG er klare for major.
Epicenter

Denne sesongen har laget spilt langt sterkere, og i sesongen der Nigma Galaxy startet med seks strake tap og går ned i andredivisjon, har heller ikke storfavorittene i Team Secret imponert. Håpet om en plass under neste major røyk på målstreken etter et knepent 1-2 tap mot Nigma Galaxy.

– I lagene hvor man har flere stjernespillere kan det av og til være vanskeligere å skape det gode samspillet. Der har OG en fordel slik det er nå tror jeg, forteller Le til Gamer.no

OG åpnet kvalifiseringen knallsterkt med seier i kampene mot Nigma Galaxy og Team Liquid, men måtte se seg slått av Secret i kamp nummer tre som nærmet seg timen. Laget omstilte seg likevel raskt, og kjørte som et tog gjennom Gaimin Gladiators, Tundra Esports, Brame og Entity på vei til førsteplassen i gruppa.

LES OGSÅ: Rykte: Trolig gjensym med «jkaem» i Telialigaen

Det var nettopp Team Liquid som var Le sin forrige arbeidsgiver, men lagendringer etter The International 2021 sørget for et skifte. Lagkamerater han hadde spilt med i årevis, ble til unge sultne talenter som 17 og 18 år gamle Bozhidar «Bzm» Bogdanov og Ammar «ATF» Al-Assaf.

– Guttene i OG, inkludert meg selv, er ekstremt motiverte og har vinnerskaller alle sammen. De unge spillerne på laget vårt lever profflivet for første gang, og vil gjøre alt for å skape suksess for OG. At vi har mentorer som «N0tail» og «Ceb» bak oss er også en uvurderlig ressurs. De hjelper oss mye og deler verdifulle erfaringer med oss, forteller Le.

Regelendring i siste minutt

Reglene i kvalifiseringen sier at det kun spilles tiebreak-kamper når lag står likt og det står om å kvalifisere seg eller unngå nedrykk.

Les også
Norsk Valorant-kvalifisering til storturnering starter fredag

Dreamleague annonserte brått at både OG (6-1) og Gaimin Gladiators (6-1) skulle spille om førsteplassen, mens Team Liquid (4-3) og Team Tundra (4-3) skulle spille om tredjeplassen. Regelendringen var ikke annonsert før turneringen og kunne ha store konsekvenser for lagene i tap av DPC-poeng og premiepenger. Etter mye bråk på sosiale medier og blant spillere ble kampene avblåst og OG beholdt førsteplassen.

– De gikk imot sine egne regler og forandret de siste dagen av turneringen uten noen spesiell grunn virket det som. Mange ble svært oppgitt over disse endringene – til slutt valgte de heldigvis å snu. Jeg tror det var fornuftig, avslutter Le til Gamer.no.

Om nye OG kommer til å fylle skoene til Sundstein og Debs gjenstår å se, men med plass i neste major er de i hvert fall på riktig vei.

Siste fra forsiden