Dreamleague - Dota 2

Norske «Taiga» sikter seg inn mot neste Dota 2-major

– Vi blir fornøyde så lenge vi klarer å kvalifiserer oss, forteller nordmannen til Gamer.no.

Tommy «Taiga» Le håper å kunne komme seg til neste major.
Epicenter

Team Liquid er ett av åtte lag som spiller i den øvre avdelingen til den europeiske turneringen Dreamleague. Den er en del av «Dota Pro Circuit», dette er sesongen som bygger opp til The International. Deltakerne i DPC-turneringer så akkumulerer du poeng som bestemmer om du kvalifiserer deg direkte til The International eller ikke.

LES OGSÅ: Dota 2-lag utestengt på livstid for kampfiksing

Om Team Liquid vinner Dreamleague så vil de være sikret sluttspillet til den neste majoren og tar med seg 500 -poeng. De må ha minst en fjerdeplass for å ha muligheten til å kvalifisere seg til den neste majoren.

Da The International ble utsatt på ubestemt tid grunnet corona-pandemien så ble alt av turneringer flyttet på nett. Men Valve lanserte fortsatt et «battlepass» som for tiden viser at premiepotten er på over 340 millioner kroner. Turneringen som opprinnelig skulle foregå i Stockholm i august 2020 ble flyttet, men Valve har annonsert at turneringen mest sannsynligvis vil foregå på samme lokasjon i august 2021.

LES OGSÅ: Valve utsetter The International til neste år

– Vi blir fornøyde så lenge vi klarer å kvalifiserer oss til neste major

Tommy «Taiga» Le håper å kunne komme seg til neste major.
Epicenter

Norske Tommy «Taiga» Le spiller for Team Liquid. De er det laget som har hatt samme lagoppstilling lengst i profesjonell Dota 2. Guttene har vært sammen siden 2017, i forskjellige klubber, og kommer inn i Dreamleague med gode plasseringer de siste månedene.

Forberedelsene til Dreamleague har ikke vært perfekte, da de ikke er fulltallige på bootcamp i Nederland. «Taiga» forteller at det har vært litt ufordrende.

– Vi er bare fire spillere som er på bootcampen, da en av oss har noen personlige ting han måtte ta seg av. Vi spiller masse treningskamper, snakker mye om spillet og han er jo holdt oppdatert og er med oss så mye som han kan, forteller Le før han legger til.

– Vi blir fornøyde så lenge vi klarer å kvalifisere oss til neste major. Om det er førsteplass eller fjerdeplass spiller ingen rolle.

LES OGSÅ: «Taiga» ble historisk fredag

Laget ansatte for noen måneder tilbake Mathis «Jabbz» Friesel som analytiker, det betyr at de nå har to trenere. Tommy utdyper litt om hvilke forskjellige fokus de har:

– «Blitz» er på en måte vår personlige psykolog, han gjør til at vi alle føler oss bra, mens «Jabbz» er vår coach når vi spiller. Han ser på spillet og har det fulle bildet som vi ikke har når vi spiller, så han snakker om bevegelser vi kunne gjort annerledes, og hva vi kunne gjort bedre i spillet.

Les også
Bifrost vant mot KAOS: – HyFerion5 bringer nok mer kaos enn spillerne her

LES OGSÅ: Dota 2-major: Norske «Taiga» sentral i mirakuløs snuoperasjon

Dreamleague startet mandag 19. januar og avsluttes 28. februar. Premiepotten er på over 1,7 millioner kroner. Det er også turneringer som foregår i de andre regionene. Alle disse turneringene følger samme format og har en øvre og nedre divisjon.

Liquid møtte Vikin.gg i sin første kamp og overkjørte de lett med en 2-0-seier. Neste kamp spilles 26. januar klokken 18:00 mot Chicken Fighters.

Alle kampene ser du på Dreamleague sin Twitch-kanal »

Siste fra forsiden