Kildekoden til Half-Life 2 stjålet

Gabe Newell, sjefen for spillselskapet Valve som utvikler det anerkjente skytespillet Half-Life 2, kunne i dag fortelle at kildekoden til spillet faktisk er blitt stjålet.

Dagen i dag har vært full av spekulasjoner rundt denne saken, og Newell kom nettopp med en offisiell uttalelse på nettstedet halflife2.net. Newell forteller i sin uttalelse om unormale hendelser som har oppstått på hans maskin i forkant av tyveriet, og nevner at andre enn ham selv har hatt tilgang til hans e-post. Newell kan med sikkerhet si at noen nå har kopiert kildekoden.

Hva slags følger dette vil ha i forhold til spillets utgivelse som foreløpig er satt til november i år, har Valve ikke sagt noe om. Det er logisk nok en overhengende fare for at dette kan åpne for jukse-muligheter i spillets multiplayer-del, noe som kan være fatalt for et spill slik som Half-Life 2. Newell oppforder alle som har informasjon om hendelsen, til å sende selskapet en e-post omgående.

- Vi hos Valve har alltid sett på oss selv som en del av spiller-samfunnet, og jeg kan ikke tenke meg en bedre gruppe mennesker som kan hjelpe oss å håndtere dette problemet enn dere, skriver Newell i uttalelsen.

Siste fra forsiden