Killzone til PSP før jul

Den første oppfølgeren til PlayStation 2-spillet Killzone er annonsert på PSP.

I går avslørte Sony Computer Entertainment at en PSP-versjon av Killzone er under utvikling, og planen er å lansere det i løpet av årets fjerde kvartal. SCEE-eide Guerrilla har jobbet med tittelen i omtrent ett år, og er tydelig innstilt på å lage det beste skytespillet på PSP.

Historien i Killzone: Libertation fortsetter der originalen på PlayStation 2 sluttet, men det er ikke et krav å ha spilt PS2-versjonen for å forstå historien. Spilleren inntar igjen rollen som Templar, men han har mye nyttig erfaring fra det første spillet. Krigen mot Helghast er med andre ord ikke over, og de har fremdeles kontroll over store deler av planeten Vekta. En av toppsjefene hos Helghast har tatt flere gisler fra ISA-hæren, og din oppgave er å få de tilbake.

I et intervju med GameSpot forteller Guerrilla at de har valgt å bruke tredjeperson synsvinkel for PSP-versjonen, blant annet for å gjøre spillet mer tilgjenglig. I tillegg får man bedre oversikt slik at man lettere kan analysere fiendens oppførsel, noe som gjør PSP-versjonen mer taktisk preget.

- Vi ville forsikre oss om at Killzone: Liberations var helt unik, og tilbød PSP-eiere en annerledes Killzone-opplevelse. Derfor er Killzone: Liberations utviklet fra begynnelsen, og vi lager det vi mener er en intens portabel spillopplevelse, forteller Hermen Hulst, sjef hos Guerrilla i en pressemelding.

PSP-versjonen vil ta vare på de elementene som var bra i Killzone, og nevner karakterer, våpen og stil som stikkord. De ønsker imidlertid ikke røpe for mye rundt våpnene, mekanikken og de ulike oppdragene enda. Det er heller ikke bekreftet noen flerspillermulighet.

De fem første skjermbildene fra Killzone: Liberation er lagt opp i vårt bildegalleri.

Siste fra forsiden