Kun 25% har fullført Episode One

Valve tror det er feil

Gjennom Steam kan Valve automatisk hente inn data om spillernes vaner. Nå er resultater fra en to-ukers undersøkelse offentliggjort.

Steam har blitt en populær distribusjonskanal for utgivere som vil tilby nedlasting av komplette spill raskt og billig. Men Valve – som står bak tjenesten – kan bruke den til mer enn å bare sende spill ut fra sine servere. Nå har de hentet inn data fra alle som har spilt Half-Life 2: Episode One de siste to ukene, for å se litt nærmere på spillernes vaner.

Undersøkelsen som Valve nettopp har offentliggjort viser blant annet at kun 25% har fullført Half-Life 2: Episode One. Samtidig ser vi at like under halvparten av spillerne har spilt seg til det siste brettet. Valve skriver i rapporten at de tror spilleren enten avslutter før rulleteksten, eller at det oppsiktsvekkende resultatet kan være et resultat av en feil i innrapporteringen. To andre muligheter kan gå på at spillet ble for vanskelig eller at enkelte rett og slett ble lei rett før slutten, men disse nevner ikke Valve.

Videre ser vi at gjennomsnittlig spilletid ligger på fem timer, noe som er tett opp mot det målet Valve satt seg under utviklingen. Spillere har i snitt brukt 3 timer av sin dyrebare tid sammen med Episode One.

Den ferskeste maskinvareundersøkelsen via Steam viser at omtrent 70% av spillerne har mulighet til å skru på HDR, og undersøkelsen fra Episode One viser at den samme prosentandelen velger å skru på HDR. Omtrent 15% har testet Episode One med kommentarer fra utviklerne.

Flere tall, grafer og kakediagrammer er tilgjengelig på nettstedet til Steam.

Siste fra forsiden