Lexicon gir ut Penumbra: Overture

Den britiske utgiveren Lexicon har sikret seg rettighetene til den svenske spillgrøsseren Penumbra: Overture.

Lexicon Entertainment har kunngjort at de vil lansere Penumbra: Overture, en episodebasert serie med grøsserspill for PC. Penumbra: Overture foregår på Grønland, der hovedpersonen leter etter informasjon om hans avdøde far. I og med at det er snakk om grøsserspill her, sier det seg nærmest selv at han finner litt mer enn det han håpet på, og at han raskt kommer i en svært farlig situasjon.

Handlingen sees fra førsteperson, og spillet benytter seg av realistisk fysikk for å gi spilleren mulighet til å manipulere omgivelsene rundt seg. Gameplayet skal være intuitivt og utfordrende, og ved hjelp av musebevegelser kan vi simulere handlinger som å flytte på ting, åpne dører og så videre.

Selv om Lexicon beskriver Penumbra: Overture som et eventyrspill, er det ikke fritt for kamp. Poenget er imidlertid at fiendene er ekstremt vanskelige å drepe, og selv med de kraftigste våpnene spilleren finner, kan han bare håpe på å forsinke dem. Fokuset blir med andre ord på å komme seg unna fiendene, ikke drepe dem.

Da Frictional Games først kunngjorde Penumbra: Overture, var det ikke snakk om at det skulle være et episodebasert spill. Det er ikke klart hvorfor det nå har blitt episodebasert, og hvor mye underholdningsverdi vi kan forvente fra hver episode. Den første episoden skal lanseres tidlig neste år.

Siste fra forsiden