Anmeldelse

Logitech Dual Optical

For noen år siden var musen kanskje den mest undervurderte komponenten i en gamers oppsett. Du svidde av tusener på det feteste grafikkortet, men tenkte ikke på å oppgradere den klumpete musa som fulgte med fra butikken. Plutselig en dag åpenbarte det seg for noen gamere at vi også behøvde ei skikkelig mus.

Boomslang ble lansert, et mirakel siden den bare var myntet på oss gamere. Vi så egne musmatter ment for gaming, slik som Ratzpad og Everglide sine. Nå er det nok ingen gamere som ikke er klar over hvor viktig ei god mus er for å yte sitt beste i spill som Counter-Strike og Quake 3. Hva er da mer naturlig enn at Gamer.no tester hardware fra en gamers synspunkt? I den kommende tid vil vi publisere en rekke tester av aktuelle mus og musmatter. I dag begynner vi med Logitech sitt flaggskip, Dual Optical.

Logitech Dual Optical er selskapets forsøk på å vinne det optiske markedet. Som eneste mus på markedet har den to optiske sensorer på 800 dpi, og skal i prinsippet unngå den hakkingen tidlige optiske mus innebar. Musen har 4 knapper og et scrollehjul. Det betyr de to sedvanlige museknappene, et scrollehjul som kan trykkes ned og en tommelknapp. I esken med musen finner du en PS/2 adapter (for de som ikke har USB port), MouseWare drivere og en brukermanual.

Hva ser vi etter?
For en gamer er det viktigste at en mus reagerer raskt og at en alltid har kontroll på hvor musepekeren er. Elementer som er viktige er derfor hvor gode de optiske sensorne er, teflonføttenes kvalitet og den ergonomiske utførelsen.

Dual Optical sine løsning med to optiske sensorer skal i teorien gi oss nøyaktige og flytende bevegelser, slik fungerer det også i praksis. De optiske sensorene fungerer simpelthen glimrende. Jeg har enda ikke opplevd at musen ikke har hengt med i de spasmiske bevegelsene min under tøffe runder i Counter-Strike. Musen føles også svært nøyaktig i vanlig Windows bruk. Av de optiske musene som har vært til test vil nok Dual Opticals løsning gå av med seieren. Dessverre for denne musen er det andre aspekter som også er viktige for en gaming mus.

Den ergonomiske formen på Dual Optical er nemlig håpløs. Siden kontroll er alfa og omega vil musens skjeve form føre til at hånden din blir liggende skjevt, og følgelig mister du stabilitet i hånden. Når du mister stabilitet risikerer du å miste kontroll. Mister du kontroll er du fragget. For en vanlig bruker vil musens form nok virke behagelig, men når du avhenger av kontroll kan jeg ikke anbefale Logitech Dual Optical. Museknappenes utforming er heller ikke av de heldigste. Hovedmusknappene blir litt små, og du må av og til trekke fingrene litt oppover på musen for å treffe de. Tommelknappen er også svært liten og føles malplassert. Kvaliteten på musen er dog ikke til å klage på. Alt virker som om det sitter skikkelig fast, og den registrerer sjelden trykk du ikke har ønsket. Teflonføttene på musen er noe små, og derfor glir ikke Dual Optical så godt som en kunne ønske. Hvis du bruker denne musen er et par PadSurfers eller IceSkatez virkelig å anbefale.

Dual Optical sin teknologi er glimrende og det hadde vært spennende å se den implementert i en skikkelig gaming mus. For øyeblikket er den dessverre mer myntet på PhotoShop brukere enn gamere. Hadde vi sett denne teknologien i en mus med mer tradisjonell form (slik som Logitech Wheel Pilot, test kommer senere) ville vi kanskje hatt med en testvinner å gjøre. Slik som Dual Optical fremstår i dag blir den en mus som stråler ødslet potensiale.

Siste fra forsiden