Anmeldelse

Logitech MX310

Logitech gjør et nytt forsøk på musfronten med sin optiske teknologi. I fjor anmeldte vi MX300-modellen, og denne musen har blitt veldig populær blant gamere. MX310 er den nyeste modellen i denne serien, og den er nå tilgjengelig på markedet.

Den stiller med en ny design, men samtidig med samme teknologi som forgjengeren. Den har også fått to nye knapper siden sist. Det er meningen at disse skal gjøre livet foran PC-en enklere for brukerne. Vi har nå testet denne musen, og tar en titt på nøyaktig hva det er MX310 har å fare med.

Musen har totalt seks knapper. De to vanlige knappene på høyre og venstre side er selvfølgelig på plass, og det samme er rullehjulet. En fjerde knapp er plassert like nedenfor dette hjulet, nesten midt på overflaten av musen. Denne knappen er vanskelig å treffe uten å bevege hånden. En må nesten slippe musen helt før fingrene kommer i nærheten av den. Knappen hadde fungert bedre dersom den hadde vært plassert tettere opptil hjulet. Uansett er det fortsatt kortere vei til knappen enn det er til tastaturet. Nytten den gjør er at den hurtigveksler mellom aktive programmer og dokumenter. Det er det samme som skjer om du taster knappekombinasjonen ?Alt? og ?Tab? på tastaturet ditt. Utseendet på vinduet du får opp på skjermen er litt annerledes, men funksjonen er den samme.

De to siste knappene er nye av året, sammenlignet med MX300. De befinner seg på hver side av musen, og fungerer som navigeringsknapper. Ved å benytte dem kan du raskt kan bevege deg frem og tilbake i et program eller mellom sidene når du surfer på Internett. MX310 kan benyttes både av høyre og venstrehendte. Dette høres selvfølgelig fint ut, og en skulle ikke tro at det skapte noen praktiske konsekvenser. Faktum er at knappen på høyre side er rimelig kinkig plassert for oss høyrehendte, og jeg forestiller meg at det ikke er noe lettere for venstrehendte å nå den venstre knappen. Det er meningen at lillefingeren skal bruke denne knappen, men dette er noe jeg ikke klarer å venne meg til. Praktisk sett burde høyreknappen vært plassert lengre opp på musen enn venstreknappen. Dette hadde selvfølgelig ikke sett like pent ut, men det hadde gjort større nytte. Museknappene er programmerbare, og nøyaktig hva de skal gjøre kan tilpasses etter eget behov. Det er liten grunn til å endre på de vanlige knappene, men muligheten til å endre på funksjonene eksisterer altså for alle knappene. En kan i tillegg regulere hvor mye akselerasjon en ønsker å bruke.

MX310 anvender den samme teknologien som forgjengeren. Med tanke på at sporingsteknologien til den optiske motoren fungerer med en hastighet på 1 meter i sekundet, er det kanskje ikke så rart. Det er rett og slett ikke behov for å forbedre dette. Dette merket jeg spesielt da jeg spilte ?Unreal Tournament? over internett med en spillhastighet på 130 prosent. Aldri før har jeg opplevd det så enkelt å sikte inn raskt og skyte nøyaktig. MX310 kommer med USB-tilkobling. Det følger det med en liten adapter som omgjør USB-porten til PS/2-port for de som måtte trenge det. Det følger også med en CD, og denne inneholder 200 MB med data. Noe som er mye mer enn det som er nødvendig. Det er ikke særlig hyggelig å bli forsøkt prakket på ?Musicmatch? og alskens spill når alt en ønsker er å installere drivere til sin nye mus. Dette kunne Logitech med fordel ha spart seg. Uansett; det er tilgjengelig for de som ønsker det.

MX310 er relativt liten i størrelse, og passer best for de som liker å ha et godt grep rundt musen ? spesielt når de spiller. Musen har en iøyenfallende og behagelig design. Teflonføttene er så glatte som de kan få blitt. Rullehjulet er rett og slett en drøm å benytte. Knappene kjennes solide ut. De er såpass effektive og enkle å operere, at det er fare for at en trykker de ned uten selv å ville det. Dette betyr bare at en trykker for mye og for hardt. Dette er en mus som reagerer lynraskt, og nøkkelen her ligger i å stresse ned. Den er heller ikke særlig kresen på hva slags underlag en bruker, enten det er snakk om bordflater i tre eller underlag med repetitivt mønster.

Konklusjon
Dersom du allerede har en optisk mus, kan det være lurt å teste MX310 for å vurdere om de nye knappene og funksjonene er grunn god nok til å gå til innkjøp av den. Sitter du for eksempel med MX300, er det godt mulig du ikke synes det er noen vits. Spiller du mye førstepersons skytespill, er denne musen obligatorisk. De som ennå ikke har tatt farvel med ballteknologien, bør få fart på seg. Det finnes ingen unnskyldninger lenger med produkter som dette tilgjengelig. Logitech har levert et solid produkt, som er vel verdt pengene. Er du på utkikk etter en ny mus, anbefales MX310 varmt. Utsalgsprisen ligger på rundt 340 kroner.

Siste fra forsiden