Anmeldelse

Logitech Pilot Wheel Mouse

Til nå har vi bare testet optiske mus i front av utviklingen, men hvordan kommer en god gammeldags ballmus ut av det? Vi har nå testet en mus uten så mange fancy detaljer, men til gjengjeld av god gammeldags kvalitet.

Når du ser på Logitech sin Pilot Wheel Mouse ligge ved siden av en Dual Optical eller en IntelliMouse Explorer 3.0 ser den ikke særlig karslig ut. Hvit, kjedelig i designet, ikke ergonomisk formet, den er ikke engang optisk. Det er her vi må tenke på hva våre mødre alle har sagt, du skal ikke skue hunden på hårene. Denne musen bør nemlig ikke undervurderes, det har i hvert fall jeg erfart. Musen bruker en vanlig ball som alle de gode gamle musene gjør. Den har tre knapper, det vil si de to sedvanlige musknappene pluss et scrollehjul som kan trykkes ned. I esken med musen følger det med en bruksanvisning, en USB til PS/2 konverter og Logitech sine Mouseware drivere.

Hva ser vi etter?
Lik den andre testene vil vi fokusere på hvor godt musen registrerer dine bevegelser, hvor god kontroll du har på musen, kvaliteten på teflonføttene og den ergonomiske utførelsen.

Logitech er kjent for å produsere mus av god kvalitet, de har også lenge vært blant de ledende produsentene på markedet. At Pilot Wheel Mouse derfor er av skikkelig kaliber bør derfor ikke overraske noen. Ved første øyekast ser den rimelig enkel ut, og det er den. Designet består i den hvite plastikken vi alle kjenner godt, og formen er ukontroversiell. Den er ikke ergonomisk formet slik som Dual Optical, og den kan derfor brukes av venstrehendte så vel som høyrehendte. Musen er heller ikke så overdimensjonert som mange av musene vi ser på markedet i dag. Dette gjør at selv personer som ikke har så store hender (slik som meg) lett kan få et skikkelig grep rundt musen og derfor full kontroll over bevegelsene. Siden musen ikke er formet til å passe inn i hendene dine merker du at den ikke alltid sitter som støpt. Du merker uansett fort at størrelsen på musen gjør at grepet ditt likevel er mye bedre enn på mange av de ergonomiske modellene nettopp på grunn av at Pilot Wheel Mouse er en god del mindre enn sine konkurrenter.

Alle delene på musen føles som om de er av ypperste kvalitet, og blant musene jeg har testet er det denne musen som har det beste scrollehjulet. Det føles stabilt og gir akkurat nok motstand til at du kan føle hvert klikk. Hvis du bruker scrollehjulet til å hoppe med eller velge våpen vil dette være kjærkomment. Hva er vel mer irriterende enn å hoppe forbi våpenet du ønsket eller å bli fanget av at musen henger seg opp og du hopper inn i døden? Musknappene er også av førsteklasses kvalitet. De er akkurat så harde å trykke at du ikke gjør det uten å ville det, men likevel følger din instinktive ønsker i harde dueller. Presise musknapper bidrar også til kontroll, og en hver hardcore fps spiller vil fortelle deg at kontroll er livsviktig.

Siden musen er en ballmus er den ikke like følsom som mus som bruker det siste på markedet av optiske sensorer. Dette fører til at du nok må skru opp sensitivity settingen din noen hakk når du begynner å bruke musen. Når du har blitt vant til dette vil du oppleve at musepekeren din blir mer stabil, og som en følge av dette vil aimen din forbedres. Dette er vel noe alle gamere ønsker? En bakdel med at musen bruker en ball isteden for en optisk sensor er at du må rense musen for skitt og møkk med jevne mellomrom. En smule nitidig og kjedelig kan det være, men det er prisen man må betale for å sverge til ballmus. Det er også mulig at levetiden på ballmus er kortere enn dens høyteknologiske konkurrenter.

Teflonføttene på musen er dessverre ikke mye å skryte av. Solide plastføtter er det du tilbys, og dette er simpelthen ikke bra nok for oss gamere. Heldigvis følger IceSkatez med mange skikkelige musmatter nå om dagen. Hvis du ikke har noen liggende kan du kjøpe en pakke med nok til to mus hos Microplex, disse pakkene koster 90,-. Med IceSkatez er musen noe helt annet, den glir perfekt og koblet med en skikkelig musmatte ble resultatet en gamers nirvana. Simpelthen glimrende. Musen har også helt riktig tyngde til at den blir stabil, samtidig som den er lett nok til å gli uproblematisk dit du vil.

Med Logitech Pilot Wheel Mouse får du en jordnær mus som ikke gir deg noe annet enn det du behøver. Den er ikke engang optisk. Hva den derimot gir deg er en mus av skikkelig god kvalitet, som passer til alle hender, også de som ikke er så veldig store. Billig er den også, du finner den for drøye 200,- hos de fleste nettbutikker. Derfor kan jeg ikke gjøre annet enn å anbefale musen hvis du klarer å leve med at den er en ballmus. Aksepterer du det sitter du nemlig igjen med mer penger i lomboken, og en bedre mus enn dens fancy konkurrenter. Hvis du forresten lurer på hvilken mus jeg bruker nå, kan jeg fortelle deg at det er denne.

Siste fra forsiden