Blogg

Lyst på litt helgekos?

Sjarmerende og intelligent eventyrspill

Har du en ledig time? Den bør du bruke på Chivalry is not Dead, et gratisspill med mye herlig humor.

Chivalry is not Dead er et pek-og-klikk-eventyr skapt av kanadiske Deidra Kiai. Spillet gir deg rollen som Phlegmwad, den usannsynlig stygge snikmorderen til den svært fæle Lord Horrible. I starten av spillet får du i oppdrag å drepe Dronningen av Alt, slik at Lord Horrible kan ta over verden.

Ditt første møte med dronningen

Fritt spillerom

Om du vil følge orderen du har fått er imidlertid helt opp til deg. Chivalry is not Dead er nemlig et spill som fokuserer på frihet. De fleste situasjoner kan løses på flere måter, og du kan i tillegg ta mange ulike valg som påvirker hendelsenes gang.

Spillet er relativt kort, og det bør ikke ta deg mer enn en times tid å komme gjennom det. Vanskelighetsgraden er også svært lav – Chivalry is not Dead gir deg ikke mange tradisjonelle eventyrspillgåter, men presenterer deg heller for ulike valg som du må ta stilling til. Dermed passer Chivalry is not Dead perfekt som avkobling – her får du slappe av med en morsom historie, og i stedet for å måtte jobbe for den får du den heller servert av spillet.

Frihet er som nevnt en rimelig viktig del av det hele, og det er artig å se hvordan ulike valg påvirker det som skjer. Når du har spilt gjennom spillet én gang kan du prøve på nytt, eller bare laste inn tidligere lagrede spill for å gjøre andre valg og se hva som skjer. Om man skal analysere Chivalry is not Dead, er det vel denne friheten som er det mest interessante elementet – valgene dine får vanligvis ingen store konsekvenser for den lineære ruten gjennom det vesle eventyret, men de hjelper til å forme historien og gjøre den til din egen.

«Helten» får massasje mens du jobber

Mye humor

En annen viktig del av spillet er humoren. Dette er et spill med mange og lange dialoger, men alle er fulle av vitser og moro. Jeg tør garantere at med mindre du er en virkelig surpomp, vil du storkose deg gjennom hele spillet. Den hjemmelagde grafikken hjelper til å gjøre det hele ekstra sjarmerende, og hvis du skulle finne på å stå over spillet fordi du synes grafikken ser for simpel ut bør du gå til skammekroken og sitte der til du skjønner at det finnes viktigere ting enn grafikk her i livet.

Chivalry is not Dead er altså et spill jeg vil anbefale på det varmeste. Det er et herlig lite eventyr, og jeg er overbevist om at du vil like opplevelsen. Ikke forvent en episk historie eller revolusjonerende gameplay, men gled deg til en hyggelig, sjarmerende og morsomt opplevelse som definitivt vil gjøre dagen din litt lysere.

Spillet er fullstendig gratis, og installasjonsfilen er på litt under 8 MB. Mer informasjon om spillet kan du finne på det offisielle nettstedet. Deidra Kiai er forresten en profilert figur i eventyrspillmiljøet, og har laget en rekke andre spill du kan laste ned. Om du liker Chivalry is not Dead bør du ta en titt på noen av de andre spillene hennes også.

Også trollmenn kommer på gamlehjem når helsen begynner å svikte

BitTorrent-teknologien gjør at filen sendes mellom lesere som har lastet den ned. Dette gir også høyest nedlastingshastighet. For å laste ned via BitTorrent trenger du en klient. Vi anbefaler ABC eller uTorrent.

Les også
Zerg-rasen vil ikke bli sterkere

Eventuelt kan du laste ned via FTP (begrenset til 100 KB/s):

Kos deg!

Siste fra forsiden